Hilleberg är ju enligt oss, och många därtill, top of the line, när det kommer till kupol- och tunneltält. Givetvis ska de få rejält med plats i vårt tältsortiment i Uthuset. Hilleberg AB har en gedigen historia som tog sin start 1971 med Bo Hilleberg. Han hade då tröttnat på den amerikanska modellen med inner first så två år senare lanserade han det första sammankopplade tältet. Sedan dess har det kommit ett helt gäng med olika modeller, både tunneltält och kupoldito. Dessutom så gick Hilleberg i bräschen för silikonbelagda vävar, en metod som gör att vävens slitstyrka ökar avsevärt. Kerlonväven var född. Numer används Kerlonväven i samtliga Hillebergtält, men i olika tappningar beroende på vilka krav det ställs på tältet.
Ja, vi kan väl egentligen sitta på vår kammare och rabbla upp hur många fördelar som helst med Hillebergtälten. Det starkaste argumentet är nog ändå något som Jockes fru, Gunilla, sa för många år sedan: ”jag känner mig liksom jädrigt trygg med Hilleberg”. Och det är nog så det är. Väljer du att köpa ett Hillebergtält (ja, visst det är en slant du får punga ut med) så vet du att du betalar för, och kommer få: prestanda, kvalitet, säkerhet & lång livslängd (avseende tältet alltså). Det går helt enkelt inte riktigt att pruta på det. Att ett välvårdat men flitigt använt Hillebergtält kan se precis lika sjyst ut efter 20 år är ingen utopi. Sånt gillar vi på Uthuset!
Vi har testat rätt många modeller från den jämtländska tillverkaren genom åren och det blir ju oundvikligen så att några av dem blir särskilda favoriter. Thomas är en utav dem, vi kan väl kalla honom för Mr Hilleberg Sverige. Han har varit vår förlängning till Frösön sedan Gud talade till Moses känns det som, dvs snart 20 år. Det han inte kan om tält, det är fasiken inte värt att veta.
Om vi snackar tältfavoriter så är det Kaitum som gäller för Kajsa. Utan diskussion. Så gött med sitthöjd i hela tältet & två absider med varsin ingång. Jocke föredrar Staika. Stabilt, stabilt som fan!*
*ursäkta franskan
*ursäkta franskan