Frost River

Sedan hösten 2016 är Uthuset återförsäljare av Frost River i Sverige Det känns rejält kul! Jocke blev ju kär i dem vid första ögonkastet och det ska verkligen inte förkastas, inte ofta det händer när en har passerat 50-årsstrecket. Dessutom är vi ju rätt nördiga när det kommer till det här med ryggsäckar och är helt övertygade om att bush craft-modet är här för att stanna. Varumärket har dock en rätt mycket längre historia än från mitten på tvåtusentiotalet. 

Här snackar vi alltså handgjorda ryggsäckar och väskor som tål att slitas på. I canvas. I läder.
Egentligen kan en säga att Frost River startades för över 250 år sedan då trappers, skogshuggare och andra dåtidens hantverkare kom till North Woods i Minnesota. De visste värdet i att ha bra grejer som höll för påfrestningarna i det dagliga arbetet, eller snarare så att det var livsviktigt. Ett hål i väven, en sprucken söm eller en trasig axelrem kunde få oanade konsekvenser. De sydde sina säckar i syfte att de skulle hålla dag ut och dag in, året om, i den hårda och utlämnande miljön i Northern Wilderness som var deras arbetsplats. Punkt slut.

Det är alltså vaxad canvas som gäller, närmare bestämt Martexin Original Wax från Fairfield Textiles. Slitstarkt som tusan och väven blir allt snyggare ju mer den används. Så förbered dig på att slita på din säck från Frost River i många år. Lädret i remmarna och andra detaljer levereras från SB Foot Tannery i Minnesota. Det skärs till i Frost Rivers egen fabrik och både nitas och sys fast för att hållbarheten ska vara den absolut bästa. Lädret kan ha naturliga ärr eller skråmor vilket inte är en defekt utan snarare något som ger mer karaktär till din Frost River-pryl. Alla spännen, d-ringar och snäppen är tillverkade i mässing och får efter en tids användning en äkta och snygg patina. Det är så det alltid har varit och skall förbli.

Idag designas & sys samtliga säckar och väskor hos Frost River i Duluth, Minnesota.
I enlighet med det gamla tänket och idén men med en ny tradition. På så sätt är sortimentet tillräckligt brett för att passa var och en utan att kompromissa med kvalitet och design. Helt enkelt sjysta, snygga och slitstarka prylar. Made in USA of course.

Visar 1-32 av 43 artiklar
Accessory Bag
Frost River
240 kr
Camp Belt
Frost River
295 kr
Canoe Bow Bag
REA
Frost River
448 kr 895 kr
Canoe Seat Pad
REA
Frost River
548 kr 1095 kr
Canvas Belt Pouch
Frost River
295 kr
Caribou Bike Bag
Frost River
1975 kr
Echo Trail Seat Bag
Frost River
1495 kr
Fernberg Wedge Bag
Frost River
775 kr
Geologist Daypack
Frost River
2635 kr
Isle Royal Mini WC
Frost River
4195 kr
Isle Royale Jr. Pack
Frost River
4595 kr
Isle Royale Pack
Frost River
4995 kr
Leather Strap 30x2 cm
Frost River
145 kr
Leather Strap 46x2 cm
Frost River
190 kr
Lunch Tote
Frost River
360 kr
Nessmuk
Frost River
3295 kr
Padded Waistbelt
Frost River
480 kr
Shop Apron
Frost River
840 kr
Shop Apron ESB
Frost River
1140 kr
Skyline Rolldown Satchel
1195 kr
1  2  Nästa »
Logga in