Jaha, Uthuset, vad är det då?

Vilka?
Först och främst, och till huvudsak, är det Jocke Sundberg. En entreprenör i kvadrat på 50+ och som alltid har nya projekt i rockärmen. Han var rejält tidigt ute med att sälja frilufsprylar på nätet, närmare bestämt när 1999 blev 2000, då han startade GetOut.se. Några år tidigare hade han även öppnat upp en liten friluftsbutik i Bodafors på småländska höglandet. Runt 2005 gick expansionen till Stockholm och butiken SÄCK slog upp sina portar, en butik med främst ryggSÄCKar och sovSÄCKar. Sammalika konceptbutik öppnades några år senare även i Malmö.
Ja, det här med friluftsliv och hårda prylar har alltid varit Jockes gebit. ”Finfina grejer!” som han säger titt som tätt.

Efter honom står Kajsa Albrechtsson på tur. Hon är en något yngre upplaga men som följt i Jockes fotspår alltsedan GetOut.se startades. Arbetade ett gäng med år på SÄCK i Stockholm och har definitivt en förkärlek till ryggsäckar. Och så är hon ett stort fan av att vandra, både långt & kort. Har otalt Jämtlandsturer på sitt CV men även Gröna Bandet och Pacific Crest Trail.

Vad händer nu?
Idén om Uthuset realiserades på allvar när Jocke hittade en öde ladugård i Skärstad sommaren 2016. ”Ja, men här kan det ju bli en finfin friluftsbutik.” Sagt & gjort, han hyrde in sig hos bonden som ägde ladugården och började renovera i början på september samma år. Och här snackar vi renovering från grunden med allt vad det innebär så det har tagit sina mantimmar och still going on. Men attans fint blir det! För er som undrar så ligger Skärstad mitt emellan Huskvarna och Gränna, endast 20 minuters bilfärd från Jönköpings station. 

Vad kommer det bli då och vad är det?

Nu har vi äntligen slagit upp dörrarna för Uthuset i Skärstad och du kliver rakt in i friluftsbutiken som vi hoppas & tror kommer bli ett uppskattat utflyktsmål för alla friluftsare, nybörjare som gamla rävar. Entréplanet är fyllt med ryggsäckar, sovsäckar, liggunderlag, kök och diverse andra utetillbehör från välkända kvalitetsvarumärken, såsom Western Mountaineering, Fjällräven, Osprey och Therm-A-Rest mfl, mfl. Här finnas det även ett mindre, men naggande gott, utbud av konfektion, från bland annat Fjällräven och Haglöfs. Underställ & strumpor från Aclima och Woolpower samt lite kängor, skor och sandaler från Keen & Lundhags. 

Uppe på logen stolsterar vi med Sveriges förmodligen största permanenta tältutställning april till september. Hilleberg, Tentipi, Fjällräven, MSR, Tentsile och Marmot samlas om tältytan. Saknar du något tält så kan vi lösa det, bara du hör av dig i god tid innan. 

Om du inte har vägarna förbi Uthuset i Skärstad (vilket i och för sig kommer bli otänkbart när du väl fått nys om oss) så finns vi ju även i etern på www.uthuset.nu.

Varför?

Vi tror väldigt mycket på specialistidén. Att vi vet vad vi snackar om för att vi har använt de flesta av de prylar vi har i butiken. Att vi står bakom samtliga av de prylar vi erbjuder dig och har erfarenhet nog att råda dig till ett bra beslut. Rätt pryl till rätt person är A och O. Att kränga på dig prylar är inte vår melodi helt enkelt.
Dessutom så älskar vi ju den här branschen med alla dess prylar och då är det lite svårt att inte nörda ner sig och bli personlig. Att någon utav oss kommer dra en anekdot i butiken eller på webben är därför oundvikligt. Håll i hatten!

Vi tror väldigt lite, faktiskt inte alls, på ett slit-och-släng-användande. Både ur en säkerhets- och miljöaspekt. Snorbilliga friluftsprylar håller sällan, kanske aldrig förresten, samma kvalitet och livslängd som de prylar från etablerade varumärken som lägger tid & omsorg på design, kvalitet och prestanda. Så är det bara. Å hör sen! Dessutom så är det ju rätt trevligt att veta att allt går rätt till i tillverkningsleden, både för personalen och för miljön.

Aquten AB
Kyrkallén 60
561 91 Huskvarna

Tfn 036-133333

Org.nr. 556897-7879
Logga in