Hilleberg Halags 3 är ett tunneltält i Yellow Label-serien
Hilleberg Halags 3 är ett tunneltält i Yellow Label-serien
Hilleberg Halags 3 är ett tunneltält i Yellow Label-serien
Hilleberg Halags 3 är ett tunneltält i Yellow Label-serien
Hilleberg Helags 3 tunneltält dimensioner och mått
Hilleberg Helags uppställt
Hilleberg Helags i färgen sand uppställt
Hilleberg Helags 3 i färgerna sand och grönt
Hilleberg

Helags 3

Tunneltält med superb komfort till ringa vikt. Dubbla absider, 2600 gram & för 2-3 personer.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Oj, vad vi har väntat på just Hilleberg Helags! Och kanske mest på just den här modellen, Helags 3. Ett tunneltält i Yellow Label-serien med full takhöjd & dubbla absider. För 3 personer och under 3 kilo. Blir ju lite som 3 för 3;-) Gött som tusan! För dig som sedan länge använt Hilleberg Kaitum och nu vill lätta på vikten är den här modellen ett alldeles strålande alternativ. Superb komfort & kvalitet till lägre vikt,  ett rymligt, lätt och mångsidigt tunneltält för vandrare och paddlare men även för bike packers som vill ha det något lyxigare. 

  Tack vare dubbla absider och vertikala väggar erbjuder Helags 3 rejält med plats och rymd, både för packningen och för er som sover däri. Sitthöjden på 105 cm är god nog för de allra flesta och att ni dessutom har den höjden i nästan hela innertältet är mumma. Och en vikt på 2.6 kg för 3 personer är som sagt inte så himlans dåligt. Defintivt inte när vi snackar tält med både inner- och yttertält och dubbla absider. Har vi sagt att det är dubbla absider? Ja, men vi säger det igen: dubbla absider!

  Helags 3 tillhör Yellow Label-serien, dvs välventilerade tält för de snöfria årstiderna. Själva ventilationen är inbyggd i konstruktionen så här snackar vi luftig atmosfär där innertältets dörrar helt är i mesh, saknar alltså täckluckor, och yttertältet slutar en bit ovanför marken. Riktigt najs under sommarturerna men blir en rätt dragig bostad under vår och höst. Är du en fintältare och vill maximera både ventilation och utsikt så erbjuder Helags det med; rulla upp absidernas båda dörrar bara. Helags 3 må vara ett lättviktsalternativ á la Hilleberg och då snackar vi i inte superduperlätt men däremot stabilitet och slitstyrka rakt i genom; tvåvävstält, Kerlon 1000 i ytterväv, ett golv med 15000 mm vattenpelare och 9 mm DAC-stänger. 
  Med tanke på konstruktionen lämpar sig inte Helags 3 för vintertältande, då är det bättre att du väljer storasyster Kaitum istället.
 • Egenskaper
 • Antal sovande: 2-3 pers
  Golvmått innertält: 220x185/155 cm
  Vikt komplett: 2,6 kg
  Markmått yttertält max (linor & fästen tillkommer): 420x195 cm
  Max innertältshöjd: 105 cm
  Vattenpelare ytterduk: 5000 mm
  Vattenpelare golv: 15000 mm
  Packmått cirka: 51x18 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Kaitum 3/Helags 3 Mesh Innertent
3695 kr
Köp!
Info
Tarp 5
Hilleberg
2295 kr
Y-Peg
Hilleberg
585 kr
Köp!
Info
Anjan 2
Hilleberg
9595 kr
Logga in