Helags 2 i gruppen Tält / Tunneltält / 1-2 pers hos Uthuset (018411r)
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Hilleberg

Helags 2

Mångsidigt & lätt tunneltält med dubbla absider. För snöfria äventyr. 1-2 personer & 2.4 kg.
Färg: 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Oj, vad vi har väntat på just Hilleberg Helags! Ett tunneltält i Yellow Label-serien med full takhöjd & dubbla absider. Gött som tusan! För dig som sedan länge använt Hilleberg Kaitum och nu vill lätta på vikten är den här modellen ett alldeles strålande alternativ. Superb komfort & kvalitet till lägre vikt,  ett rymligt, lätt och mångsidigt tunneltält för vandrare och paddlare men även för bike packers som vill ha det något lyxigare. 

  Helags 2 tillhör Yellow Label-serien, dvs välventilerade tält för de snöfria årstiderna. Själva ventilationen är inbyggd i konstruktionen så här snackar vi luftig atmosfär där innertältets dörrar helt är i mesh, saknar alltså täckluckor, och yttertältet slutar en bit ovanför marken. Riktigt najs under sommarturerna men blir en rätt dragig bostad under vår och höst. Är du en fintältare och vill maximera både ventilation och utsikt så erbjuder Helags det med; rulla upp absidernas båda dörrar bara. Helags 2 må vara ett lättviktsalternativ á la Hilleberg och då snackar vi i inte superduperlätt men däremot stabilitet och slitstyrka rakt i genom; tvåvävstält, Kerlon 1000 i ytterväv, ett golv med 15000 mm vattenpelare och 9 mm DAC-stänger. 
  Med tanke på konstruktionen lämpar sig inte Helags 2 för vintertältande, då är det bättre att du väljer storasyster Kaitum istället. 

  Tack vare dubbla absider och vertikala väggar erbjuder Helags 2 rejält med rymd, både för packningen och för dig/er som sover i. Sitthöjden på 100 cm är god nog för de flesta och att du dessutom har den höjden i nästan hela innertältet är mumma. Vill du och din sovkamrat har mer innertältsyta än vad ett vanligt tvåmannatält erbjuder så kika närmare på Helags 3 istället. Den väger faktiskt endast 200 gram mer.
 • Egenskaper
 • Antal sovande: 1-2 pers
  Golvmått innertält: 220x140/120 cm
  Markmått yttertält max (linor & fästen tillkommer): 414x150 cm
  Max innertältshöjd: 100 cm
  Vattenpelare ytterduk: 5000 mm
  Vattenpelare golv: 15000 mm
  Packmått cirka: 51x17 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Linsträckare 3mm
150 kr
Kaitum 3 GT
Hilleberg
14295 kr
Soulo
Hilleberg
8995 kr
Allak 2
Hilleberg
11895 kr
Logga in