Patagonia

Patagonia grundades 1973 av Yvon Chouinard men varumärket har längre historia än så. I vilket fall om vi snackar Yvon Chouinard som redan i slutet på 50-talet började sälja egentillverkad klätterutrustning. Idag finns ingen sådan utrustning i sortimentet utan nu är det friluftskläder som gäller. Friluftskläder för klättring, mtb, vandring, löpning, surf och skidåkning. Men även ren & skär streetwear, som inte är så tokigt, det heller. Patagonia Retro Pile Fleece, P6-Logo T-shirt, Nano Puff Jacket och Patagonia Trucker Cap är bara några utav ikonprodukterna i sortimentet. Ja, just det, även en och annan hårdvara finnes också. Dufflar och ryggsäckar bland annat.
Patagonia har sitt hemmasäte i Ventura, Kalifornien, USA där både produktutveckling & huvudkontor finns. Produktionen sker nästintill uteslutande i Vietnamn. Där äger Patagonia sina fabriker och de ser till att det finns barnomsorg på plats för sina anställda. Och just tänket kring anställningsvillkor, produktion & tillverkning, etik, moral & miljö, där har Patagonia alltid legat i framkant. Ända sedan starten. Patagonia är också ett av de friluftsvarumärken i USA som engagerar sig allra bäst och mest i olika miljö- & klimatfrågor. Både i och utanför USAs gränser. De kallar sig själva för ett "activist company" och anslöt sig redan 1985 till One Percent for the Planet.

Som du märker har vi inga produkter eller kläder från Patagonia på sajten men i vår butik i Skärstad där är det andra bullar. I vår fysiska butik ute på vischan utanför Huskvarna samlas både jackor, brallor, skjortor och tishor för dam och herr. En hel del Patagoniakepsar och andra huvudbonader finns också.
Filtrera nedan:
Logga in