Hilleberg Anaris grönt är ett ryggåstält i Yellow Label-serien
Hilleberg Anaris grönt är ett ryggåstält i Yellow Label-serien
Hilleberg Anaris rött är ett ryggåstält i Yellow Label-serien
Hilleberg Anaris sand är ett ryggåstält i Yellow Label-serien
Hilleberg Anaris mått och dimensioner
Anaris
Hilleberg Anaris i skogsmiljö
Hilleberg Anaris utan innertält
Hilleberg Anaris uppställt
Hilleberg Anaris uppställt
Hilleberg Anaris i skogsmiljö
Hilleberg

Anaris

Lättaste 2-mannaren från Jämtland. 2 ingångar & 1400 gram.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Luftigt, starkt och funktionellt 2-personers tält i klassiskt ryggåsutförande, kan det vara något? Klart som korvspad, säger vi! Hilleberg Anaris är ett riktigt, riktigt trevligt tält. Och lätt; endast 1400 gram! Och två absider dessutom! Sedan tillkommer ju i och för sig vikten på dina vandringsstavar, men dem bär du ju på ändå... Ett perfa tält från jämtländska tillverkaren om du är inne på att vandra fjäderlätt på dina fjällturer eller thru-hikes. 

  Designen på Anaris är inspirerad av det gamla Hillebergtältet Keb (som för övrigt tjiefen har ett av hemma i garderoben) och är gediget á la Hilleberg trots den ringa vikten; Kerlon 1000 i ytterduk, dubbla absider, 12000 mm vattenpelare i golvet och sammankopplat inner- och yttertält. Tack vare ryggåskonstruktionen och finfina materialval blir det här ett förvånansvärt stabilt tält.
  Anaris tillhör Yellow Label-serien, tält som är tänkta för de snöfria årstiderna. Med det kommer en ytterduk som inte går ända ner till marken och ett innnertält där båda långsidorna är helt i mesh. Ett mycket välventilerat tält med andra ord; en dröm på sommaren men kan upplevas lite kallt tidig vår och sen höst. Anaris har helt okej med plats för 2 personer, mycket tack vare att det finns dubbla absider, men känns rätt rymligt även invändigt. Däremot blir det ju ett slott om du väljer att tälta solo. 

  Anaris reses ihop med ett par vandringsstavar eller genom att fästa upp ryggåsen. Dina vandringsstavar måste minst vara 135 cm för att passa optimalt till tältet. Har du kortare stavar så kommer du inte riktigt få det spänn som behövs för att få ett stabilt & vädertåligt tält.
  Både inner- och yttertältet kan sättas upp separat och i sammankopplat läge kan ytterduken rullas upp på vardera sida (om vädret tillåter) och ventilationen blir då maximal. Dessutom funkar ju yttertältet perfekt att använda som en megastor tarp när andan faller på. Japp, Anaris är inte bara lätt, det är funktionellt också!

  Som sagt; ett lätt & riktigt trevligt tält!
 • Egenskaper
 • Antal sovande: 2 pers
  Golvmått innertält: 220x120 cm
  Vikt komplett: 1.4 kg
  Markmått yttertält max (linor & fästen tillkommer): 290x230 cm
  Max innertältshöjd: 105 cm
  Vattenpelare ytterduk: 5000 mm
  Vattenpelare golv: 12000 mm
  Packmått cirka: 43x11 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Tillbehör

Hilleberg Footprints
fr. 945 kr
Hilleberg Trekking Pole 90-145 cm
2025 kr
Köp!
Info

Se fler varor

Pinnpåse XP
Hilleberg
110 kr
Köp!
Info
Keron 3 GT
Hilleberg
17095 kr
Nallo 3 GT
Hilleberg
13095 kr
Logga in