Hilleberg Rogen 3 är ett självstagande kupoltält i Yellow Label
Rogen 3
Rogen 3
Rogen 3
Rogen 3
Rogen 3
Rogen 3
Rogen 3
Hilleberg

Rogen 3

Självstagande kupoltält för 2-3 personer. 2.5 kg och välventilerat som få.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Ja, men det här var väl en riktigt trevlig nyhet anno 2024! Ett större Rogen, närmare bestämt Rogen 3. Ett superbt kupoltält för 2-3 personer. Tycker vi. Med dubbla rejäla absider och en vikt på 2.5 kg (netto 2200 gram) så blir det inte så fasligt tungt heller. Hyfsat rymligt för tre, en rejälare takvåning för 2 personer.

  Hilleberg Rogen 3 är, precis som sin lillebror, ett självstagande kupoltält med korsande tältstänger; själva innertältskonstruktionen står av sig självt men du behöver minst dubbla markspik för att fästa upp och ut absiderna. Ett suveränt val för vandrare, cyklister och paddlare som vill ha ett lätt men tåligt tält som går att resa även där markpinnarna blir lite tjorviga att få i terrängen. 

  Rogen 3 tillhör Yellow Label-serien så här prioriteras vikt i både material & konstruktion men håller givetvis fortfarande rejäl Hillebergklass. I och med att själva ventilationen är inbyggd i konstruktionen och ytterduken i Kerlon 1000 (silikonbelagd ripstop nylon med 8 kg rivstyrka) inte går ända ned till marken så är det här ett tält är för de snöfria årstiderna. Innertältets dörrar är helt i mesh och går inte att täcka över vilket gör Rogen 3 välventilerat. En gudagåva under sommarhalvåret men blir lite mer dragit när temperaturen kryper neråt. Absiderna är väl tilltagna och smidiga att fästa upp när du vill ha fullt blås. Dubbla absider och en trevlig invändig volym och en innertältshöjd på 105 cm gör att Hilleberg Rogen 3 upplevs rymligt. Ja, just det, i Yellow label har stångkanalerna endast öppning på en sida vilket gör själva tältresningen oerhört smidig & snabb.

  Psst! Vi testade Hilleberg Rogen 2 under en treveckorstur för ett gäng med år sedan och var mäkta imponerade över stabiliteten & rymden i förhållande till vikten. Snajsigt!
  Psst nummer 2!  Det är Rogen 2 som är med i instruktionsvideon á la Hilleberg. Principen är dock densamma för Rogen 3.
 • Egenskaper
 • Antal sovande: 2-3 pers
  Golvmått innertält: 230x170/160 cm
  Vikt komplett: 2,5 kg
  Markmått yttertält max (linor & fästen tillkommer): 250x350 cm
  Max innertältshöjd: 105 cm
  Vattenpelare ytterduk: 5000 mm
  Vattenpelare golv: 10000 mm
  Packmått cirka: 47x16 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Tillbehör

Hilleberg Footprints
fr. 945 kr
Y-Peg UL
Hilleberg
535 kr
Köp!
Info
V-Peg
Hilleberg
435 kr
Köp!
Info

Se fler varor

V-Peg
Hilleberg
435 kr
Köp!
Info
Hilleberg Trekking Pole 90-145 cm
2025 kr
Köp!
Info
Helags 3
Hilleberg
13295 kr
Vindsäck 2
Hilleberg
1795 kr
Köp!
Info
Logga in