Stekpannorna i kolstål från Stabilotherm är alla tillverkade i Sverige, närmare bestämt i Ulricehamn. Med andra ord endast ett längre stenkast ifrån Uthuset. Det diggar vi.
Den här modellen, Skogspannan, har fällbara handtag och är en rejälare paellapanna. Tycker du Jägarstekpannorna blir för fjuttiga så köp dig en sådan här istället. Skogspannan är perfekt när det är ett gäng med munnar som mättas, tänk hela familjen eller scoutgruppen, och tack vare en högre kant på 5 cm går det alldeles utmärkt att lassa på rejält med mat såsom paella, en såsig pastarätt, chili con carne eller en mustig köttgryta. Och är det hamburgare som ska stekas så ryms det ett helt gäng, nästan till ett helt kompani.
Kolstål är ett material som tål höga temperaturer skogspannan passar finfint över, eller i, den öppna elden. Innan du använder din panna första gången är det stor vits att bränna in den. Den blir förvisso inbränd med tiden men för att få allra bästa stekegenskaperna är det bäst att göra det ordentligt från början. Bara ett litet tips.
För att bränna in din jägarstekpanna gör så här: diska av jägarpannan med lite varmt vatten och milt diskmedel, skölj noga och torka torr.
Smörj in med neutral matolja (typ solrosolja), lägg pannan i elden och låt det ryka in ordentligt, Upprepa proceduren (förutom själva diskmomementet) en gång eller två så du får en mörkare och jämn yta över hela din panna.
Vid rengöring efter användning så använd ALDRIG diskmedel. Endast varmt vatten. Annars så åker du på att göra om den där inbränningen igen. Torka alltid stekpannan helt torr när du rengjort den och smörj gärna in den tunt med matolja efteråt.