Jägarstekpannorna från Stabilotherm är alla tillverkade i Sverige, närmare bestämt i Ulricehamn. Med andra ord endast ett längre stenkast ifrån Uthuset. Det diggar vi.
Just den här, Jägarstekpannan Original S4, är den största modellen i serien och mäter 28 cm i diametern. I ytterkant, själva stekytan mäter 25. Hur som haver så får du plats med ett helt gäng med både ägg, hamburgare, grönsaker, korv eller vad du nu kan tänkas vilja ha i pannan. Kanten är nästan 3 cm hög så en allt-i-ett-rätt kan funka också. Flambera ett gäng med biffar i brasan vetja!
Pannan är i tillverkad i kolstål och det fällbara handtaget (som mäter 33 cm) i björk. Kolstål är ett material som tål höga temperaturer så samtliga jägarstekpannor passar finfint över, eller i, den öppna elden. Innan du använder din panna första gången är det stor vits att bränna in den. Den blir förvisso inbränd med tiden men för att få allra bästa stekegenskaperna är det bäst att göra det ordentligt från början. Bara ett litet tips. Tips nummer två är att hålla koll på trähandtaget när du bränner in din panna så du inte bränner upp det också. Skruva av det eller släpp det inte med blicken.
För att bränna in din jägarstekpanna gör så här: diska av jägarpannan med lite varmt vatten och milt diskmedel, skölj noga och torka torr.
Smörj in med neutral matolja (typ solrosolja), lägg pannan i elden och låt det ryka in ordentligt, Upprepa proceduren (förutom själva diskmomementet) en gång eller två så du får en mörkare och jämn yta över hela din panna.
Vid rengöring efter användning så använd ALDRIG diskmedel. Endast varmt vatten. Annars så åker du på att göra om den där inbränningen igen. Torka alltid stekpannan helt torr när du rengjort den och smörj gärna in den tunt med matolja efteråt.