Eric Tornblad har skrivit flera uppskattade böcker om friluftsmat och har under många år hållit kurser och event om matlagning utomhus. Och en sak har han lärt sig – de rätter som är populärast är alltid desamma: efterrätterna. Det blev startskottet till den här boken. Här hittar du klassiker som hotam totam, krabbelurer och hajkbanan, men också mer oväntade godsaker som inbakad äppelpaj och tiramisu! Uthusets personliga favorit är nog ändå ananas med lakritssås. Mums!
Recepten är enkla och anpassade för friluftsliv. Inte så himlans massa krångel och moment, kort tillagningstid och skapar minimalt med disk – och det tycker en ju alltid om.
En genomgående tanke i boken är att rätterna ska fungera för både dagsturer och på en fjällvandring. Alla recept har därför en variant som förklarar hur du kan anpassa receptet till en längre tur med övernattningar, där råvarorna både behöver vara lätta att bära och klara sig utan kylmöjligheter.






