Dalum 50 stekhäll i gruppen Köket / Stekhällar & pannor hos Uthuset (9101050011)
Dalum 50 stekhäll
Dalum 50 stekhäll
Dalum 50 stekhäll
Dalum 50 stekhäll
Dalum 50 stekhäll
Dalum 50 stekhäll
Dalum 50 stekhäll
Dalum 50 stekhäll
Dalum

Dalum 50 stekhäll

Stekhäll för utematlagandet. Svensktillverkad i kolstål. För 4-8 personer. 3.7 kg.
995 kr
 
Lägg i kundvagnen
  • Produktbeskrivning
  • Stekhällarna från Dalum är tillverkade av svenskt kolstål. I Sverige, närmare bestämt i Dalarna. Trevligt, tycker vi. Stekhällarna från Dalum är lätt skålformade och har en låg kant vilket gör att de passar fint till de flesta olika maträtter oavsett vad du har för matpreferenser. Tillaga en Egg Benedict till frukost efter vindskyddsnatten, varför inte hederliga goa kolbullar till lunch och en mustig och stark chili sin carne till middagen. Designen är snygg och hållbar, och det ska verkligen inte förringas.

    Just den här modellen, Dalum Ø50 stekhäll, är tillräckligt stor för att mätta 4-6 personer. Upp mot 8 personer om ni kör en allt-i-ett rätt såsom wok eller färsen till fredagsmysets tacos. Stekhällen funkar finfint över både öppen eld, grillen eller gasbrännaren. Om det skulle krisa så kan du köra den över det mindre friluftsköket också men kan bli något tjorvigare med att få till värmen perfekt då.  I jämförelse med andra stekhällar så har Dalum lyckats att få ner vikten på sina stekhällar så 3.7 kg är inte så pjåkigt. Tre ben (25 cm långa) och enklare packpåse hänger med i köpet.

    Innan du använder din stekhäll för första gången behöver du bränna in den för att få en bra stekyta. Blir lite som en naturlig non-stick-beläggning. Tobbe från Dalum förevisar detta i videon nedan men orkar du inte titta så läs här istället.
    Rengör hällen med varmt vatten och milt diskmedel, skölj nog och torka torr.
    Hetta upp stekhällen, häll på neutral matolja (typ rapsolja) och låt det ryka in i några minuter. Häll av den överflödiga oljan. Upprepa inbränningen några gånger så du får en mörkare och jämn yta över hela hällen.
    När du rengör din stekhäll från Dalum så räcker det med att du använder hett vatten och en mjukare diskborste eller vad du har till hands. Använd ej diskmedel för det tycker inte inbränningen om. Torka alltid hällen helt torr efter du har rengjort den och smörj in med lite matolja. 

    Är du sugen på en något rejälare packväska till din stekhäll så ta en extra kik på Dalum Brasu Rolltop Bag 50. Den är dessutom designad så att du smidigt kan fästa den på ryggsäcken så du slipper bära stekhällen i näven.

  • Egenskaper
  • Material: Svenskt kolstål
    Yttermått cirka: Ø50 cm
    Vikt cirka: 3,7 kg
    Packmått cirka: Ø50x2 cm
  • Specifikationer
  • Lagersaldo: 3
    Frakt: Klass 1

Tillbehör

Se fler varor

Logga in