Dalum 30 stekhäll i gruppen Köket / Stekhällar & pannor hos Uthuset (9101030010)
Dalum 30 stekhäll
Dalum 30 stekhäll
Dalum 30 stekhäll
Dalum 30 stekhäll
Dalum 30 stekhäll
Dalum 30 stekhäll
Dalum 30 stekhäll
Dalum 30 stekhäll
Dalum 30 stekhäll
Dalum

Dalum 30 stekhäll

Lättare stekhäll för utomhusmatlagning. Bärvänlig med sina 1000 gram. För 1-2 personer.
695 kr
 
Lägg i kundvagnen
  • Produktbeskrivning
  • Stekhällarna från Dalum är tillverkade av svenskt kolstål. I Sverige, närmare bestämt i Dalarna. Trevligt, tycker vi.

    Just den här modellen, Dalum Ø30 stekhäll, passar finfint att göra de flesta rätter för 1-2 personer i. Fungerar ju även om ni är fler personer i sällskapet men ni behöver då laga maten i omgångar. Tack vare den något mindre diametern så passar den alldeles ypperligt även över ett mindre friluftskök om du hellre väljer den värmekällan istället för öppen eld eller grillen. Dessutom väger den inte så himlans mycket i jämförelse med andra stekhällar, endast 1 kg, så funkar fint att plocka med sig ut på vandringsturen. Tre ben (längd 18 cm) och enklare packpåse hänger med i köpet.

    Stekhällarna från Dalum är lätt skålformade och har en låg kant vilket gör att de passar fint till de flesta olika maträtter; hamburgare, raggmunk, wok men även gryta. Designen är snygg och hållbar, och det ska verkligen inte förringas.

    Innan du använder din stekhäll för första gången behöver du bränna in den för att få en bra stekyta. Blir lite som en naturlig non-stick-beläggning. Tobbe från Dalum förevisar detta i videon nedan men orkar du inte titta så läs här istället.
    Rengör hällen med varmt vatten och milt diskmedel, skölj nog och torka torr.
    Hetta upp stekhällen, häll på neutral matolja (typ rapsolja) och låt det ryka in i några minuter. Häll av den överflödiga oljan. Upprepa inbränningen några gånger så du får en mörkare och jämn yta över hela hällen.
    När du rengör din stekhäll från Dalum så räcker det med att du använder hett vatten och en mjukare diskborste eller vad du har till hands. Använd ej diskmedel för det tycker inte inbränningen om. Torka alltid hällen helt torr efter du har rengjort den och smörj in med lite matolja. 

    Är du sugen på en något rejälare packväska till din stekhäll så ta en extra kik på Dalum Brasu Rolltop Bag. Den är dessutom designad så att du smidigt kan fästa den på ryggsäcken så du slipper bära stekhällen i näven.

  • Egenskaper
  • Material: Svenskt kolstål
    Yttermått cirka: Ø30 cm
    Vikt cirka: 1,0 kg
    Packmått cirka: Ø30x2 cm
  • Specifikationer
  • Lagersaldo: 2
    Frakt: Klass 1

Tillbehör

Se fler varor

Logga in