Dalum 40 stekhäll i gruppen Köket / Stekhällar & pannor hos Uthuset (9101040010)
Dalum 40 stekhäll
Dalum 40 stekhäll
Dalum 40 stekhäll
Dalum 40 stekhäll
Dalum 40 stekhäll
Dalum 40 stekhäll
Dalum 40 stekhäll
Dalum 40 stekhäll
Dalum

Dalum 40 stekhäll

Svensktillverkad stekhäll för utematen. För 3-5 personer. Styvt.
795 kr
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktbeskrivning
 • Stekhällarna från Dalum är tillverkade av svenskt kolstål. I Sverige, närmare bestämt i Dalarna. Trevligt, tycker vi. Stekhällarna från Dalum är lätt skålformade och har en låg kant vilket gör att de passar fint till de flesta olika maträtter; halloumiburgare, kolbullar, wok men även chili con carne. Eller varför inte en go Kaiserschmarrn? Designen är snygg och hållbar, och det ska verkligen inte förringas.

  Just den här modellen, Dalum Ø40 stekhäll, är tillräckligt stor för lilla familjen eller gruppen för ca 3-5 personer. Fungerar ju även om ni är fler personer i sällskapet men då behöver ni dela upp ätandet i omgångar. Stekhällen funkar finfint över både öppen eld, grillen eller gasbrännaren. Om det skulle krisa så kan du köra den över det mindre friluftsköket också men kan bli något tjorvigare med att få till värmen perfekt då.  I jämförelse med andra stekhällar så har Dalum lyckats att få ner vikten på sina stekhällar så 2 kg för den här är inte så pjåkigt.

  Tre ben (22 cm långa) och enklare packpåse hänger med i köpet. Just att benen inte är så himlans långa är också en fördel enligt oss. Går framförallt snabbar att få till värmen och du behöver inte köra igång en majbrasa för att få lite krubb i magen.

  Innan du använder din stekhäll för första gången behöver du bränna in den för att få en bra stekyta. Blir lite som en naturlig non-stick-beläggning. Tobbe från Dalum förevisar detta i videon nedan men orkar du inte titta så läs här istället.
  Rengör hällen med varmt vatten och milt diskmedel, skölj nog och torka torr.
  Hetta upp stekhällen, häll på neutral matolja (typ rapsolja) och låt det ryka in i några minuter. Häll av den överflödiga oljan. Upprepa inbränningen några gånger så du får en mörkare och jämn yta över hela hällen.
  När du rengör din stekhäll från Dalum så räcker det med att du använder hett vatten och en mjukare diskborste eller vad du har till hands. Använd ej diskmedel för det tycker inte inbränningen om. Torka alltid hällen helt torr efter du har rengjort den och smörj in med lite matolja. 

  Är du sugen på en något rejälare packväska till din stekhäll så ta en extra kik på Dalum Brasu Rolltop Bag 40. Den är dessutom designad så att du smidigt kan fästa den på ryggsäcken så du slipper bära stekhällen i näven.

 • Egenskaper
 • Material: Svenskt kolstål
  Yttermått cirka: Ø40 cm
  Vikt cirka: 2,0 kg
  Packmått cirka: Ø40x2 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 4
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Se fler varor

Logga in