Jägarstekpannorna från Stabilotherm är alla tillverkade i Sverige, närmare bestämt i Ulricehamn. Med andra ord endast ett längre stenkast ifrån Uthuset. Det diggar vi.
Stabilotherms Jägarstekpanna Original S1 är nog stekpannan som mest liknar en hederlig gammal kolarpanna; inget fällbart handtag utan endast ett kortare rörhandtag som går alldeles finfint att trycka in en skogspinne i för att få längre handtag. Varför bära på mer än en behöver? Dessutom funkar den ju fint hemma i ugnen också. 550 gram och en tillräckligt stor stekyta för att mäta 1-2 munnar med burgare, äggröra, pyttipanna eller vad ni nu är sugna på. Kanten är 2,5 cm hög så går även alldeles utmärkt att även göra lite såsigare smårätter.
Kolstål är ett material som tål höga temperaturer så samtliga jägarstekpannor passar finfint över, eller i, den öppna elden. Innan du använder din panna första gången är det stor vits att bränna in den. Den blir förvisso inbränd med tiden men för att få allra bästa stekegenskaperna är det bäst att göra det ordentligt från början. Bara ett litet tips.
För att bränna in din jägarstekpanna gör så här: diska av jägarpannan med lite varmt vatten och milt diskmedel, skölj noga och torka torr.
Smörj in med neutral matolja (typ solrosolja), lägg pannan i elden och låt det ryka in ordentligt, Upprepa proceduren (förutom själva diskmomementet) en gång eller två så du får en mörkare och jämn yta över hela din panna.
Vid rengöring efter användning så använd ALDRIG diskmedel. Endast varmt vatten. Annars så åker du på att göra om den där inbränningen igen. Torka alltid stekpannan helt torr när du rengjort den och smörj gärna in den tunt med matolja efteråt.