Gränsfors Olja i gruppen Övrigt / Vårda & Laga hos Uthuset (4037gf)
Gränsfors Olja
Gränsfors Olja
Gränsfors Bruk

Gränsfors Olja

Linolja för att hålla ditt yxskaft och yxhuvudet i fin trim.
195 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
 • Produktbeskrivning
 • Gränsfors Olja består av rå linolja tillverkad i Sverige. Den består till 100 procent av omättade fettsyror från linolja och är helt giftfri. När du smörjer in ditt yxskaft och oljan torkat så blir den till linoxin och lägger sig som en skyddande hinna på skaftet. Förlänger livslängden och håller ditt skaft rent & snyggt. Yxkaftet bör behandlas vid behov eller i vilket fall någon gång om året.

  Linoljan funkar även för att behandla yxhuvudet så att det inte börjar rosta. När oljan torkat in kan det bli överflödig olja kvar, den är bara att torka av.  
  Vid normal rumstemperatur och god ventilation torkar oljan vanligtvis inom ett dygn.

  OBS! Det finns en liten risk att en självantändning kan ske. Denna självantändning kan inte ske i förpackning eller på behandlade ytor utan i material som ofta används för att applicera linoljan. En värmeutveckling kan bildas när oljan oxiderar med luft, därför kan en självantändning ske i t.ex. en trasa eller annat poröst material som fuktats av linolja. Smörjtrasor med linolja skall brännas, torkas på öppen, icke brandfarlig plats eller sparas neddränkta i vatten innan de kastas bort.

 • Egenskaper
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 7
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Gränsfors Vårdkit för yxa
695 kr
Köp!
Info
Handyxa Kubben
Gränsfors Bruk
1495 kr
Köp!
Info
Jägarens yxa
Gränsfors Bruk
1695 kr
Köp!
Info
Outdooryxa
Gränsfors Bruk
1595 kr
Köp!
Info
Logga in