Lilla Yxan i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (410)
Lilla Yxan
Lilla Yxan
Gränsfors Bruk

Lilla Yxan

Lättaste yxan från Gränsfors. 26 cm och endast 300 gram.
1295 kr
 • Produktbeskrivning
 • Lilla Yxan gör själv för sitt namn, det är nämligen lättviktaren i Gränsforsfamiljen. Lätt och smidig och passar därför perfekt att ta med på veckovandringen, helgturen eller fiskeäventyret. Väger endast 300 gram och för att få med yxan så kanske du kan tänka dig att försaka en chokladkaka eller två…
  Yxhuvudet är något mindre än det som finns på Kubben och Vildmarkyxan men fungerar fint till både kvistning och att spänta stickor med.  

  Även att Lilla Yxan är lätt så väger den ändå tungt i näven, det vill säga den känns ändå som en yxa. Nacken är något avrundad för att du ska kunna nyttja den som en priest om fisketuren varit lyckosam. Yxan levereras med ett eggskydd i vegetabilgarvat läder.

  Gemensamt för samtliga skogsyxor från Gränsfors är att eggen är lång och rundad och att yxhuvudet är långsmalt och platt. Dessa egenskaper gör att din skogsyxa är ett perfekt redskap när träfiber ska kapas som vid kvistning eller trädfällning. Yxskaften är gjorda i hickory, ett starkt och flexibelt träslag och är behandlade med linolja och bivax.

 • Egenskaper
 • Totallängd: 260 mm
  Vikt netto: 300 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 5
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Overstrike Guard
Casström
150 kr
Gränsfors Bryne
Gränsfors Bruk
345 kr

Se fler varor

Gränsfors Läderfett
Gränsfors Bruk
150 kr
Gränsfors Bryne
Gränsfors Bruk
345 kr
Handyxa Kubben
Gränsfors Bruk
1395 kr
Gränsfors Vårdkit för yxa
595 kr
Logga in