Outdooryxa i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (425)
Outdooryxa
Outdooryxa
Outdooryxa
Gränsfors Bruk

Outdooryxa

THE yxa för frilufslivet. Fäll träd, kvista, hugg ved... 37 cm och 500 gram.
1495 kr
 • Produktbeskrivning
 • Outdooryxa, eller Outdoor axe som den så fint heter på utrikiska, är en yxa för friluftsliv. Och det vet vi ju alla att en yxa för friluftsliv behöver kunna användas till flera saker och det är just det som är finessen med denna lille rackaren. Outdooryxan är för övrigt framtagen av Lars Fält, den goe överlevnadsexperten som startade upp Försvarsmaktens överlevnadsskola, och levereras med ett eggskydd i vegetabilgarvat läder.

  Yxan väger endast ett halvt kilo men har ett något längre skaft och ett långt, tungt yxhuvud vilket gör det möjligt att använda den till att fälla träd med. Att kvista, hugga grövre grenar eller att använda den som en kniv kommer inte bli ett problem och dessutom så kan du även klyva mindre ved med Outdooryxan eftersom den, precis i närheten av yxhuvudet, har en skyddande skaftholk i stål. Vajert!

  Gemensamt för samtliga skogsyxor från Gränsfors är att eggen är lång och rundad och att yxhuvudet är långsmalt och platt. Dessa egenskaper gör att din skogsyxa är ett perfekt redskap när träfiber ska kapas som vid kvistning eller trädfällning. Yxskaften är gjorda i hickory, ett starkt och flexibelt träslag och är behandlade med linolja och bivax.

 • Egenskaper
 • Totallängd: 370 mm
  Vikt netto: 500 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 3
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Yxhållare
Casström
195 kr

Se fler varor

Handyxa Kubben
Gränsfors Bruk
1395 kr
Jägarens yxa
Gränsfors Bruk
1595 kr
Gränsfors Vårdkit för yxa
595 kr
Vildmarksyxa
Gränsfors Bruk
1395 kr
Logga in