Vildmarksyxa i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (415)
Vildmarksyxa
Vildmarksyxa
Gränsfors Bruk

Vildmarksyxa

Fulländad kombo! 35 cm, 600 gram och klarar grova grenar utan problem.
1195 kr
 • Produktbeskrivning
 • Här var det traditionellt så det förslår. Ska du köpa dig en yxa som du kommer ta med dig ut på turen igen, igen & igen och som håller vad den lovar då är Gränsfors Vildmarksyxa ett säkert val. En fulländad kombo mellan skaftlängd, vikt och yxhuvud. Sett till den något mindre handyxan Kubben så har du på Vildmarksyxan samma rejäla yxhuvud men ett längre skaft vilket ger mer kraft i varje hugg. Och det är ju oftast rätt gött när träfibrerna vill kärva.

  Vildmarksyxan är en perfekt scout- och campingyxa som passar bäst till att hugga grova grenar med eller tom fälla träd samt fixa till mindre vedträn till lägerelden med. Eggskyddet i vegetabilgarvat läder täcker övre delen av nacken så du kan lugnt ha yxan i ryggsäcken utan att vara orolig över att något däri ska nötas sönder.

  Gemensamt för samtliga skogsyxor från Gränsfors är att eggen är lång och rundad och att yxhuvudet är långsmalt och platt. Dessa egenskaper gör att din skogsyxa är ett perfekt redskap när träfiber ska kapas som vid kvistning eller trädfällning. Yxskaften är gjorda i hickory, ett starkt och flexibelt träslag och är behandlade med linolja och bivax.

 • Egenskaper
 • Totallängd: 350 mm
  Vikt netto: 600 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 6
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Overstrike Guard
Casström
149 kr
Axe Loop
Casström
179 kr
Keramisk slipsten
Gränsfors Bruk
345 kr

Se fler varor

Outdooryxa
Gränsfors Bruk
1295 kr
Handyxa Kubben
Gränsfors Bruk
1195 kr
Liten Skogsyxa
Gränsfors Bruk
1295 kr
Keramisk slipsten
Gränsfors Bruk
345 kr
Logga in