Vildmarksyxa i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (415)
Vildmarksyxa
Vildmarksyxa
Gränsfors Bruk

Vildmarksyxa

Fulländad kombo! 35 cm, 600 gram och klarar grova grenar utan problem.
1495 kr
Antal: 
Lägg i kundvagnen
 • Produktbeskrivning
 • Här var det traditionellt så det förslår. Ska du köpa dig en yxa som du kommer ta med dig ut på turen igen, igen & igen och som håller vad den lovar då är Gränsfors Vildmarksyxa ett säkert val. En fulländad kombo mellan skaftlängd, vikt och yxhuvud. Sett till den något mindre handyxan Kubben så har du på Vildmarksyxan samma rejäla yxhuvud men ett längre skaft vilket ger mer kraft i varje hugg. Och det är ju oftast rätt gött när träfibrerna vill kärva.

  Vildmarksyxan är en perfekt scout- och campingyxa som passar bäst till att hugga grova grenar med eller tom fälla träd samt fixa till mindre vedträn till lägerelden med. Eggskyddet i vegetabilgarvat läder täcker övre delen av nacken så du kan lugnt ha yxan i ryggsäcken utan att vara orolig över att något däri ska nötas sönder.

  Gemensamt för samtliga skogsyxor från Gränsfors är att eggen är lång och rundad och att yxhuvudet är långsmalt och platt. Dessa egenskaper gör att din skogsyxa är ett perfekt redskap när träfiber ska kapas som vid kvistning eller trädfällning. Yxskaften är gjorda i hickory, ett starkt och flexibelt träslag och är behandlade med linolja och bivax.

 • Egenskaper
 • Totallängd: 350 mm
  Vikt netto: 600 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 4
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Overstrike Guard Läderskydd
159 kr
Köp!
Info
Yxhållare
Casström
195 kr
Köp!
Info
Gränsfors Bryne
Gränsfors Bruk
395 kr
Köp!
Info

Se fler varor

Lilla Yxan
Gränsfors Bruk
1395 kr
Köp!
Info
Jägarens yxa
Gränsfors Bruk
1695 kr
Köp!
Info
Gränsfors Olja
Gränsfors Bruk
195 kr
Köp!
Info
Handyxa Kubben
Gränsfors Bruk
1495 kr
Köp!
Info
Logga in