Garberg i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (MO12635)
Garberg
Morakniv

Garberg

Fulltångekniv. Stark & robust med 3,2 mm tjockt blad.
1195 kr
 • Produktbeskrivning
 • Lo and behold! Garberg är Moraknivs första fulltångekniv. Precis så som de där amerikanarna vill ha det. Med fulltång menas att bladet går genom hela skaftet, vilket gör att kniven blir oerhört robust och stark. Med andra ord klarar Garberg de flesta större påfrestningarna, till och med att klyva större vedträn. Dessutom är den riktigt snygg och känns smidig även att den är så rejäl. En allroundkniv för den riktige knivfetischisten och outdoorentusiasten. För jägaren, fiskaren och överlevaren. 

  Högkvalitativt svenskt rostfritt stål (14C28N) är det som gäller. Slipat och behandlat i Mora så klart. Starkt och pålitligt som tusan och bladryggen är slipad så att du kan använda den tillsammans med ditt tändstål. Tack vare bladets Scandi-grind, själva profilslipningen, håller du enkelt din Garberg vass och skarp. 

  Handtaget är gjort i en specialtillverkad polyamid vilket gör det i princip okrossbart och greppet känns riktigt bra, även för de något större labbarna. Det spolformade mönstret på handtaget är inte bara en snygg historisk detalj utan ger även ett bättre grepp. 

  Garberg levereras med en slida i naturläder som efterhand kommer få en riktigt snygg patina ju mer den används. Hållbart och äkta, med andra ord. Slidan låses med en tryckknapp och har även en bältesloop baktill.
 • Egenskaper
 • Bladlängd: 109 mm
  Bladtjocklek: 3,2 mm
  Totallängd: 229 mm
  Vikt netto: 272 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 4
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Classic Nr 2F
Morakniv
319 kr
Scoutkniv 39
Morakniv
349 kr
Diamantbryne
Morakniv
179 kr
Logga in