Logga in
Eldris Neck Knife Kit i gruppen Övrigt / Verktyg & redskap hos Uthuset (MO12629r)

Eldris Neck Knife Kit - Morakniv

Morakniv
Betyg på Eldris Neck Knife Kit i gruppen Övrigt / Verktyg & redskap hos Uthuset
Eldris+tändstål+paracord. Ett riktigt trevligt knivset att ha med dig ut på alla turer.
Färg: 
Antal: 

Produktinformation

När Eldris såg dagens ljus så var det lite som att komma hem. I vilket fall för oss här på Uthuset. En mer smutt och smidig kniv får en leta efter. Och trots att bladet är relativt kort så gör ändå kniven sitt jobb. Funkar till alla sorters friluftsaktiviteter såsom tälja, spänta och utematlagning. Vi kan tycka att den är något för liten för att dela på ett kålhuvud men till det mesta annat i matlagningsväg funkar den finfint.

Svenskt högkvalitativt stål är det som gäller, närmare bestämt 12C27. Bladryggen är slipad så att du kan använda den tillsammans med ett eldstål när det är dags att få fyr på elden. På så vis slipper du använda knivseggen och kniven behåller sin skärpa. Dessutom så följer ju ett alldeles eget tändstål med i detta lilla neck knife kit. Vajert. I kitet ingår även ett paracord-snöre så du kan hänga din kniv runt halsen och alltid ha den smidigt till hands. 

Eldris ligger gött i handen trots att skaftet är något mindre än vad du kanske är van vid. Skaftets mönster som är taget från den dalska traditionen gör dessutom att greppet blir bra, även om du kanske skulle vara blöt om nävarna. Och gör sitt till knivens snygga design. Om du undrar så är skaftet i TPE, dvs termoplastiskt gummi. 


Eldris är för övrigt, för er som inte visste det, namnet på en fäbod utanför Mora, närmare bestämt 9 km innan Vasaloppet tar slut.
Bladlängd: 59 mm
Bladtjocklek: 2 mm
Totallängd: 143 mm
Vikt netto: 80 gram

Leverans och frakt

Leveranstid:
Frakt:

Kundomdömen

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:

Se fler varor

Companion
Morakniv
Populär kniv både bland ungdomar och det äldra gardet. Rostfritt stål.
119 kr
Bushcraft Survival Orange
Morakniv
En kniv för de bushcraftiga. Tändstål och diamantbryne hänger med på k...
695 kr
Mora 2000
Morakniv
THE allroundkniv som andas Morakniv så det står härliga till. Flåslipad, gummi...
265 kr