Eldris i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (MO12649r)
Eldris
Eldris
Eldris
Eldris
Eldris
Eldris
Morakniv

Eldris

Liten men naggande god. En höjdare! 2 mm tjockt och 53 mm långt blad.
Färg: 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • När Eldris såg dagens ljus så var det lite som att komma hem. I vilket fall för oss här på Uthuset. En mer smutt och smidig kniv får en leta efter. Och trots att bladet är relativt kort så gör ändå kniven sitt jobb. Funkar till alla sorters friluftsaktiviteter såsom tälja, spänta och utematlagning. Vi kan tycka att den är något för liten för att dela på ett kålhuvud men till det mesta annat i matlagningsväg funkar den finfint.

  Svenskt högkvalitativt stål är det som gäller, närmare bestämt 12C27. Bladryggen är slipad så att du kan använda den tillsammans med ett eldstål när det är dags att få fyr på elden. På så vis slipper du använda knivseggen och kniven behåller sin skärpa. Eldris ligger gött i handen trots att skaftet är något mindre än vad du kanske är van vid. Skaftets mönster som är taget från den dalska traditionen gör dessutom att greppet blir bra, även om du kanske skulle vara blöt om nävarna. Och gör sitt till knivens snygga design. Om du undrar så är skaftet i TPE, dvs termoplastiskt gummi. 

  Eldris är för övrigt, för er som inte visste det, namnet på en fäbod utanför Mora, närmare bestämt 9 km innan Vasaloppet tar slut.
 • Egenskaper
 • Bladlängd: 58 mm
  Bladtjocklek: 2 mm
  Totallängd: 143 mm
  Vikt netto: 80 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Scoutkniv 39
Morakniv
349 kr
Companion
Morakniv
139 kr
Garberg
Morakniv
1195 kr
Kansbol
Morakniv
399 kr
Logga in