Etherlight XT Extreme Women i gruppen Liggunderlag / Uppblåsbara hos Uthuset (30415430)
Etherlight XT Extreme Women
Etherlight XT Extreme Women
Etherlight XT Extreme Women
Etherlight XT Extreme Women
Etherlight XT Extreme Women
Sea to Summit

Etherlight XT Extreme Women

Varmt liggunderlag för kalla turer. 6.3 i R-värde & 685 gram.
3125 kr
 • Produktbeskrivning
 • När de här Air Sprungs Cells-liggunderlagen kom för ett gäng med år sedan blev ingen gladare än vi. Äntligen en rejäl utmanare till redan befintliga märken på marknaden. Hyfsat lätta och små men rejält tjocka. Ether Light XT Extreme Women är storasyrra till Ether Light XT Insulated Women; alltså varmare så du kan ha det här liggunderlaget även när det är rejält kallt ute. Och 10 cm i tjocklek skrattar du inte bort så lätt. Tack vare Women-signaturen så är liggunderlaget bredare över höfterna, något smalare vid axlarna och lite mer isolerat. Kort och gott; anpassad efter en generell kvinnlig kroppsform och sammansättning. Med det sagt så är det absolut inte fel, oavsett kön, att sova på det här liggunderlaget. Bara du inte är längre än 168 cm. 

  Istället för kanaler har du i Ether Light XT Extreme Women en massa luftceller som är sammankopplade, sk Air Sprungs Cells. Cellerna är i sin tur fyllda med Thermolite, en syntetfyllning med dunliknande egenskaper som loftar upp sig och värmer gott trots låg vikt. På Extreme-modellen är hela cellen fylld med Thermolite, alltså både i botten och på toppen, vilket gör att liggunderlaget blir varmt, stabilt och extremt skönt att ligga på. Och som sagt 10 cm i tjocklek är rejält. Går inte att säga det en gång för mycket. Eller för lite. Dessutom blir packvolymen inte så himlans tokig så som sagt; ett riktigt trevligt liggunderlag!

  Ether Light XT Extreme har ett R-värde på 6.3 och passar därför utmärkt när det är dags för vinterturer. Kanske inte under mest extrema köldgraderna (tänk -45 i kallaste Sibirien) men från sen höst till tidig vår runt om i Skandinavien passar den perfekt. Volymen är inte så himlans stor och vikten är ju också rätt trevlig för ett så här varmt liggunderlag. Och vi säger det igen; 10 CENTIMETER TJOCKT!

  Pumppåse och reparationskit hänger med i köpet. Och vi rekommenderar att du faktiskt använder pumppåsen när du blåser upp underlaget, minskar bakteriefloran serru! Dessutom har STS lyckats med konststycket att göra sina liggunderlag och kuddar kompatibla. Det följer nämligen med små självhäftande kardborreliknande lappar som du kan fästa på ditt liggunderlag så att kudden ligger där den ska. Rätt onödigt enligt oss men en cool feature.

 • Egenskaper
 • Form: Mumie
  Yttermått cirka: 168x55 cm
  Tjocklek: 10 cm
  Vikt netto: 685 gram
  R-värde (enl ASTM F3340-18): 6.3
  Packmått cirka: 17x24 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 3
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Mosquito Net Single
Sea to Summit
439 kr
Etherlight XT Insulated
Sea to Summit
fr. 2745 kr
TPU Guide Map Case
Sea to Summit
fr. 329 kr
Logga in