Etherlight XT Extreme i gruppen Liggunderlag / Uppblåsbara hos Uthuset (30415426r)
Etherlight XT Extreme
Etherlight XT Extreme
Etherlight XT Extreme
Etherlight XT Extreme
Etherlight XT Extreme
Etherlight XT Extreme
Sea to Summit

Etherlight XT Extreme

Fetast & varmast bland Air Sprung Cells-liggunderlagen. 6.2 i R-värde & 720 gram.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • När de här Air Sprungs Cells-liggunderlagen kom för ett gäng med år sedan blev ingen gladare än vi. Äntligen en rejäl utmanare till redan befintliga märken på marknaden. Hyfsat lätta och små men rejält tjocka. Ether Light XT Extreme är storebror till Ether Light XT Insulated; alltså varmare så du kan ha det här liggunderlaget även när det är rejält kallt ute. Och 10 cm i tjocklek skrattar du inte bort så lätt. 

  Istället för kanaler har du i Ether Light XT Extreme en massa luftceller som är sammankopplade, sk Air Sprungs Cells. Cellerna är i sin tur fyllda med Thermolite, en syntetfyllning med dunliknande egenskaper som loftar upp sig och värmer gott trots låg vikt. På Extreme-modellen är hela cellen fylld med Thermolite, alltså både i botten och på toppen, vilket gör att liggunderlaget blir varmt, stabilt och extremt skönt att ligga på. Och som sagt 10 cm i tjocklek är rejält. Går inte att säga det en gång för mycket. Eller för lite. Dessutom blir packvolymen inte så himlans tokig så som sagt; ett riktigt trevligt liggunderlag!

  Ether Light XT Extreme har ett R-värde på 6.2 och passar därför utmärkt när det är dags för vinterturer. Kanske inte under mest extrema köldgraderna (tänk -45 i kallaste Sibirien) men från sen höst till tidig vår runt om i Skandinavien passar den perfekt. 

  Pumppåse och reparationskit hänger med i köpet. Och vi rekommenderar att du faktiskt använder pumppåsen när du blåser upp underlaget, minskar bakteriefloran serru! Dessutom har STS lyckats med konststycket att göra sina liggunderlag och kuddar kompatibla. Det följer nämligen med små självhäftande kardborreliknande lappar som du kan fästa på ditt liggunderlag så att kudden ligger där den ska. Rätt onödigt enligt oss men en cool feature.

 • Egenskaper
 • Form: Mumie eller rektangulärt
  Yttermått cirka: Regular: 183x55 cm | Reg Rect Wide: 184x64 cm | Large: 198x64 cm
  Tjocklek: 10 cm
  Vikt netto: Regular: 720 gram | Reg Rect Wide/ Large: 950 gram
  R-värde (enl ASTM F3340-18): 6.2
  Packmått cirka: 18x28 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Nano Mosquito Net Single
Sea to Summit
719 kr
Köp!
Info
Camp Mat
Sea to Summit
fr. 925 kr
Eco Lightweight Drybag
Sea to Summit
fr. 199 kr
Eco Lightweight Drybag Set 3-5-8L
675 kr
Köp!
Info
Logga in