Distance FLZ i gruppen Övrigt / Vandringsstavar hos Uthuset (BD112206r)
Distance FLZ
Distance FLZ
Distance FLZ
Black Diamond

Distance FLZ

Justerbar, kompakt & slitstark vandringsstav i aluminium. Tre längder och från 415 gram.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Distance FLZ är en riktigt najs vandringsstav i aluminium. Justerbar, stabil och slitstark! Staven kommer i tre olika längder, 110, 125 eller 140 cm där varje längd går att justera minst 15 cm. Själva justeringen låses med hjälp av FlickLock och att det är pålitligt är sen gammalt. Somliga kanske kan tycka det är lite onödigt med en justerbar stav men i fält är det ändå rätt trevligt. Förläng när du traskar brant nedför eller behöver hjälp vid ett vad och korta ned när det är dags för utförslöpa. 

  Inför säsongen 2018 är dessutom Distance FLZ uppdaterad med nya SlideLock-funktionen samt att fästet är förbättrat med 30%. Slidelock är namnet på själva tekniken som gör att staven stannar kvar i sitt yttersta läge när du "packar" upp den. Tidigare var det en liten knapp, numer är det ett vridlås vilket gör den kritiska punkten helt obefintlig. Tack för det, BD! Att fästet är förbättrat gör också en hel del enligt oss. Och när vi snackar fästet menar vi de två punkter på staven där den är delbar. Förr om åren kunde nämligen fästet glappa och rätt som det var vek sig staven. Högst oskönt och dumt så vi tackar ödmjukast för det också!
  Tack vare Z-pole-teknologin, som är inspirerad av teknologin som ofta används på snösonder, blir staven oerhört kompakt i transportläget och valet att använda aluminium gör staven hållbar även för de mest krävande expeditionerna. 

  Handtaget är i EVA och riktigt skönt att hålla i. Greppets struktur gör även att du får en god ventilation så du slipper halka runt med dina händer. De justerbara kontrollremmarna gör sitt och är även märkta med R och L och om du skulle vara osäker vilken hand som ska i vilken rem. Distance FLZ levereras med utbytbara spetsar i karbid och gummi.

  Justerbar längd: 
  110: 95-110 cm
  125: 105-125 cm
  140: 120-140 cm
 • Egenskaper
 • Längd: 110 cm / 125 cm / 140 cm
  Material: Aluminium
  Vikt netto: 415 gram / 445 gram / 475 gram
  Packmått cirka: 34 cm / 37 cm / 40 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Cosmo 350
Black Diamond
379 kr
Spot 400-R
Black Diamond
655 kr
Apollo Lantern
Black Diamond
645 kr
Logga in