Uppsnappat #2

Uthuset | 3 min läsning | Uppsnappat
Text, bild, ljud och rörliga bilder. Och inget som vi själva skapat.
Landskapsfoto med analog kamera
Under vinjetten "Uppsnappat" samlar vi sådant som vi vill tipsa om. Ofta handlar det om saker du kan se, höra och lyssna på på andra ställen på internet. Men det kan lika gärna handla om fysiska aktiviteter, event eller kanske rentav en teateruppsättning som vi tycker är relevant. Det är inte nödvändigtvis sprillans nya nyheter - nota bene - och som vanligt så tror vi inte att du kommer att gilla allt, men vi hoppas att du fastnar för något.
Stuglandet av Kjell Vowels och Moa Karlberg.
Förra året kom en uppdaterad upplaga av denna guidebok till klimatsmart och billig turism från Votum förlag.

Stuglandet i uppdaterad upplaga

För fem år sedan kom den första upplagan av Stuglandet ut, en vacker sammanställning över öppna stugor runt om i landet, där vem som helst får övernatta utan att betala. Inte nog med att den öppnar upp en värld som de flesta av oss nog inte funderat över, den gör det på överskådligt och informativt sätt. Den ör också ett exempel på bokkonst när den är som bäst. Behagligt papper, vackra bilder och varsam typografi. Den är verkligen en fröjd att bläddra i. Den uppdaterade upplagan som kom ut förra året har bland annat fått översiktskartor för alla landsändar. För den som föredrar finns den även som e-bok hos Adlibris.
Husky podcast.
Förmodligen Sveriges mesta podd om friluftsliv och allt som därtill hör.
Husky Podcast
Magnus Ormestad startade Husky Podcast i början av 2013 och genom åren har han träffat och intervjuat en rad kända och okända människor med anknytning till outdoor. Här berättar han själv hur det hela började. Här finns något för alla som är intresserade av friluftsliv, sport och/eller människor. En given podd på långresan eller på bussen till jobbet.
Tänkvärt om bekvämlighet, obehag och känslan att lyckas.
Micah Albert har skrivit en mycket bra text, om än på utrikiska. Väl värd att läsa.
Vikten av obehag
Eller kanske vikten av att inte hela tiden ta den enklaste och mest bekväma vägen. I sin text argumenterar Micah för vikten av att utsätta sig för en viss grad av obehag eller osäkerhet. Att ta sig ut ur sin egen "comfort zone" och utmana sig själv. Han beskriver också hur viktigt det är att utforska så väl omvärlden som vårt inre. 
<
Filmen Valley Uprising
Du behöver inte vara ett dugg intreserad av klättrring för att upskatta Valley Uprising. Filmen handlar om hur klättringen och kulturen kring denna växt fram i Yosemite National Park. Den är fascinerande på många plan och långt ifrån dagens tekniska produkter och fokus på hälsa och sportsliga prestationer. Den har tidigare funnits på Netflix och Amazon Prime, men nu kan jag bara hitta den direkt från leverantören Reel Rock. En knapp tvåhundring kostar den då och jag tycker den är värd varenda krona.
Logga in