Välkommen till Uthuset Allehanda!

Jocke Sundberg | 4 min läsning | Välkomsttal
Välkommen till Uthuset Allehanda, till Fair Enough och till Skärstadalen.
En gammal skrivmaskin

Varför Uthuset Allehanda? Ja, varför inte tänkte vi och bestämde oss för att försöka bjuda på en nätblaska med blandad kompott av mer eller mindre lättsmält läsning nån gång i månaden. Ingen kommer förstås att gilla allt men förhoppningsvis kommer du att gilla en, eller två, eller kanske t.o.m. flera av artiklarna. Vi satsar på ett sexpack nya artiklar i varje ”nummer” men kommer fylla på med nån enstyckare emellanåt. Kul att du hittat hit förresten! Välkommen!

Det mesta här blir On Topic, uppblandat med lite Off. Huvuddelen från externa samarbetspartners & skribenter men ibland även nåt eget. Huvudspråket är svenska som kompletteras med engelska vid behov. Det mesta reklamfritt men det blir såklart lite säljsnack emellanåt. Majoriteten är skrivet för just Uthuset Allehanda men vi tillåter oss släppa med några länkar och en skvätt copy paste också. Ibland blir det mest bilder. Och ibland mest text. Blandad kompott som sagt.

Äventyr, eldning och sovsäckar

I första numret träffar du bl.a. CykelDanne, Johan Tell & Gary Peterson. Det handlar om äventyr, eldning, sovsäcksproduktion m.m. men det snuddas även vid cannabis, inredningsdetaljer och testikelcancer. Jag säger stort tack till de medverkande här i premiärutgåvan, ser fram mot kommande nummer och önskar oss själva lycka till med den här utmaningen. God Tur!

Tält både ute och inne på Fair Enough
Elle visar hur man lagar riktigt god mat utomhus på Fair Enough
En workshop I B uschcraft under Fair Enough
Fair Enough på Uthuset
Vi kan inte se något skäl till att du inte ska dyka upp den 6-8 maj.
»Fair Enough har sedan 2003 varit den enda outdoor-mässa du behöver. Aldrig har det varit mer sant än 2022.«

Fair Enough – den enda outdoormässa du behöver

Jajemen, 6-8 maj 2022 är det dags igen, tror det var 2003 som Fair Enough såg dagens ljus första gången. På den tiden hette vi inte Uthuset utan Get Out, men i år – 2022 -  träffar du faktiskt en del av dom som var med redan 2003 både avseende oss här på Uthuset, några av leverantörerna men faktiskt också en del besökare som hängt med genom alla år. Och förstås massor av nytillkomna. Coolt!

I nästa nummer av Uthuset Allehanda (slutet mars) kommer det ett komplett program för Fair Enough 2022 men vi kan redan nu säga att det blir medverkan & föredrag av bl.a. Jörgen Johansson (författare Vandra Fjäderlätt) och Anette Seldén (medlem i Naturfotograferna). Från leverantörshåll har vi – bland många andra - besök av bl.a. Aclima, Hilleberg, Fjällräven, Osprey och Lundhags. Just sayin’. 

Grafitgrå är butiken för dig som gillar design.
Rudenstams äppelodlingar, restaurang, café och gårdsbutik är väl värda ett besök.
Strands gård bjuder på närproducerat
Smålands Toscana är mer än bara Uthuset.
Tro det eller ej, men här i nejden finns det flera ställen värda ett besök.

Skärstadalen – värt ett besök!

Vi gillar såklart Skärstadalen skarpt men efter att ”nya” motorvägen blev klar (sent 60-tal) missar nästan alla som brassar förbi Vättern ute på E4:an – som är en av de vackraste motorvägssträckorna i Sverige - en av de absolut vackraste delarna på gamla RiksEttan dvs den som går mellan Huskvarna & Gränna (Gränna & Huskvarna).

Skärstadalen tillika Äppledalen tillika Smålands Toscana börjar i söder vid Vättern, strax norr om Huskvarna, och sträcker sig ett par mil norrut till en bit norr om Skärstad (där Uthuset ligger). Men….vi måste erkänna att det finns  fler platser än Uthuset väl värda ett besök, låt mig nämna några (räknat söderifrån):

  • Strands Gård. Mjölkproduktion och odlingar, här kan du handla mjölk, youghurt och annat direkt från gården året runt. Självplock av majs mm under sensommaren.
  • Rudenstams Bär & Frukt. Äppleodlingar i synnerhet, en hel del vinbär samt en slvätt päron & plommon. Helgrym gårdsbutik med helgrym servering.
  • Grafitgrå, inredningsbutik med egen produktion och design, inrymd i en gammal smedja. Rekommenderas absolut för den intresserade, dock inte för att jag är nån storkund.
  • Sunda Byggvaror, du hör ju redan på namnet va det handlar om, en himla massa hållbara byggprodukter, extra fint & ändamålsenligt virke samt en himla massa kunskap.
  • Uthuset. Finfin & trevlig friluftsbutik som ligger i en gammal lada där det bodde en massa kossor fram till 1978. 

Ok, men ska ni verkligen inte tipsa om några fina leder, utkiksplatser, naturreservat & sånt, tänker du. Jodå, men det sparar vi till kommande nummer av Uthuset Allehanda, tänker jag. 

Ha det bra!

/jocke

Logga in