Uppsnappat

Uthuset | 10 min läsning | Uppsnappat
Text, bild, ljud och rörliga bilder. Och inget som vi själva skapat.
Med en kikare ser man långt
Under vinjetten "Uppsnappat" samlar vi sådant som vi vill tipsa om. Ofta handlar det om saker du kan se, höra och lyssna på på andra ställen på internet. Men det kan lika gärna handla om fysiska aktiviteter, event eller kanske rentav en teateruppsättning som vi tycker är relevant. Det är inte nödvändigtvis sprillans nya nyheter - nota bene - och som vanligt så tror vi inte att du kommer att gilla allt, men vi hoppas att du fastnar för något.
North Coast är en trevlig liten film producerad av det lilla engelska varumärket Restrap. Den handlar om bikepacking i Skottland och inleds med en trevlig låt på norska. What's not to like liksom?. Du ser den dessutom helt gratis på Youtube. Det bästa av allt - behöver inte vara Bikepacking-frälst, eller ens särskilt förtjust i cykling för att upskatta denna lilla pärla.
Podden Ute med P1 i din telefon.
Ute med P1 är som podden för dig som gillar friluftsliv.
Mellan 2016 och 2019 sändes Ute med P1 i just P1, men tack vara modern teknik kan du lyssna på det än idag.
Ute med P1 slutade sändas i slutet av 2019, men det är en tidlös serie som tar upp många aspekter kring friluftslivet. Serien bjuder på tips, inspiration och väcker emellanåt en del tankar. Eller som de själva presenterade programmet anno 2016: "Ute med P1 möter människor som lämnar bekvämligheten och vardagen och ger sig ut i det oförutsägbara men också enklare livet i naturen. Vi möter dem som dras till äventyret, ansträngningen, njutningen, avkopplingen ute." Vi tycker att detta är en klockren pod att lyssna till på vägen till och från skola eller jobb. Du hittar alla avsnitt här: https://sverigesradio.se/utemedp1 Missa inte den!
Monumentet av Ulf Lundin
Monumentet av Ulf Lundin
Boken Monumentet av Ulf Lundin.
Monumentet av Ulf Lundin
Boken med ISBN 978-91-984357-3-3 kan köpas direkt på www.ulflundin.nu

Monumentet
är ett projekt av fotografen och konstnären Ulf Lundin som mynnat ut i både en bok och utställning. Projektets namn syftar till de tre konstgjorda topparna strax söder om Stockholms tullar som lite slarvigt brukar buntas ihop till ett enda namn - Högdalstoppen (de andra två topparna är Fagersjötoppen och Hökarängstoppen. Den sistnämnda är för övrigt Stockholms högsta punkt).Det är en vacker men på samma gång vemodig berättelse om vår samtid och politiken som genomsyrar den. Vi konstaterar samtidgt att bilderna på ett sätt är ögonblicksbilder och att inget är konstant. Områdets framtid är återigen högaktuellt och det pratas om ett ett nytt friluftsmecka i lokaltidningen Mitt i Söderort. Boken är i alla händelser vackert formgiven och innehåller även novellen "Jag tror vi är i paradiset" av Stefan Lindberg. Om du är intresserad av fotografi, samtidshistoria, politk eller friluftsliv eller alltsamman, så är detta en bok värd att spana in. Du kan köpa den direkt på Ulfs hemsida.
Carryology, communityn för riktiga nördar.
Carryology är communityn där du kan nörda loss rejält.
Oavsett om du går igång på material som VX-21 eller Cobra Buckles från AustriAlpin är det här du hittar likasinnade.
Carryology är sajten för dig som inte kan få nog av väskor, ryggsäckar, och för all del magväskor. Här samlas folk, designers, produktutvecklare och användare för att nörda ut ordentligt kring allt som har med "carry" att göra. Det är en aktiv community som du når på hemsidan, i Facebook-gruppen (eller är det Metaverse numera) med över 18 000 medlemmar och på Youtube.
Logga in