Alpine 600 Wmns LZ i gruppen Sovsäckar / Vår- och höstsäckar / Dun hos Uthuset (QSD-43-PCG-REG-LZ)
Alpine 600 Wmns LZ
Alpine 600 Wmns LZ
Alpine 600 Wmns LZ
Alpine 600 Wmns LZ
Alpine 600 Wmns LZ
Alpine 600 Wmns LZ
Rab

Alpine 600 Wmns LZ

Dunsovsäck för tjejer upp till 170 cm. -5 i komforttemp och 1000 gram.
3495 kr
 • Produktbeskrivning
 • Rab Alpine 600 Wmns är sovsäcken för dig som vill ha en dunsovsäck som går bra att använda från sen vår till tidig höst. Givetvis är det där med temperaturen högst individuellt men med sina 5 minusgrader i komforttemperatur för damer så borde de flesta sova gott under den tiden. Kanske kan det bli lite varmt under en finfin sommarvandring (särskilt lågland) men å andra sidan väger den ju inte så fasligt mycket så det kanske du kan stå ut med. Hellre ventilera ut värmen än att ligga och frysa. 

  Rab Alpine 600 Wmns är mumieformad och rätt normal i sina mått. Inte särskilt rymlig men ej heller supertrång. Det som skiljer damvarianten från unisexditon är att axelmåttet är något snävare och att själva säcken är kortare. Allt för att maximera värmen. "Normalt" är ju kvinnor något smalare över axlarna och att då justera sovsäckens axelmått gör att risken för kallras reduceras via den vägen. Smart. Dessutom är det något mer dunfyllning kring fötterna och bålen.
  Huvan slutar om gott och går att justera med dragsko. Värmekragen förhindrar att värmen sipprar ut kring halsen, gott det! Dragkedjan är ¾-lång och har dubbla löpare så du även kan öppna upp nedtill för att ventilera ut överskottsvärme. Innerficka finnes för dig som vill hålla mobilen/pannlampan varm under natten.

  Sovsäckarna i Rab Alpine-serien är rejält prisvärda, det är ett som är säkert. Kombinationen med ankdun i 650 Fill Power, en vattenresistent ripstop nylonväv i Pertex Quantum som yttertyg och en skuren mumieform gör att Alpine-säckarna får riktigt trevliga siffror när det kommer till maximal värme i förhållande till vikt och volym. Utan att kosta en förmögenhet. Det är ju rätt trevligt. Anddunet har RDS-stämpel, dvs certifierat europeiskt dun, och är behandlat för att motstå väta bättre. Det gäller även för ytterväven och så klart är dessa behandlingar fria från flourkarboner. Innertyget, en 20 denier nylonväv, är helt tillverkat i återvunnet material.

  Säckarna är sydda med v-formade dunkanaler på torsons ovansida; en design som både är viktbesparande men även håller dunet på plats. I övrigt är det boxwall som gäller, dvs ej genomsydda kanaler där dunet får maximal med plats för att lofta till sig rejält.

  Rab Alpine 600 Womens levereras med 1 st förvaringspåse och 1 st packpåse.

 • Egenskaper
 • Form: Mumie
  Isolering: Anddun 650 cuin
  Komforttemperatur dam (T comf enl EN 13537): -5 °C
  Komforttemperatur herr (T lim enl EN 13537): -12 °C
  Vikt netto: 1000 gram
  Kroppslängd (max rekommenderad): 170 cm
  Vikt fyllning: 600 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 1
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Solar Eco 3
fr. 1995 kr
Solar Eco 2
fr. 1795 kr
Alpine 400
fr. 3195 kr
Logga in