Tex-mex-torsk kanske låter lite konstigt men den här rätten funkar faktiskt. Tro det eller ej. Definitivt om du tycker om fisk & potatis. Lite mexikanska influenser med bönor & majs som både ger sötma och en liten påminnelse om chili con carne. Fast med fisk då.
Don't knock it until you tried it!
Och som vanligt när det gäller de frystorkade rätterna från Real Turmat så är det norska kockar som står för receptet. Kryddningen är helt klart godkänd men med lite salt & peppar i packningen kommer du få en höjdarmåltid. I med kokande vatten, låt stå i 8-10 minuter och sedan är det dags att servera. Ger ungefär 500 gram tillagad och ätfärdig mat.
Ingredienser:
Potatis, 16% fiskprodukt av torsk (87% torsk, citrusfiber, potatismjöl, salt), 6,4% bönor, 6,4% majs, morot, tomatpuré, rapsolja, majsstärkelse, sojasås (soja, salt, vinäger), 2,4% limejuice, grönsaksbuljong (salt, glukossirap, arom, lök, modifierad stärkelse, maltodextrin, rapsolja, grönsakskoncentrat, kryddor, socker, vinägerextrakt), kryddor, vitlök, antioxidant (rosmarinextrakt, askorbinsyra).
Näringsinnehåll per 100 gram:
Energi 1950 kJ/466 kcal, fett 21g (varav mättade fettsyror 1,7g), kolhydrater 49g (varav sockerarter 9,1g), kostfiber 7g, protein 20g, salt 4,7g, vatten max 5 %.