Äntligen dags för Skärstadalens bästa friluftsevent!

Fair Enough, Smålands trevligaste friluftsmässa, är tillbaka! Helt Corona-anpassat såklart; vi håller löpande kontakt med dem i regionen och kommer att anpassa butikseventet efter de råd och direktiv som gäller. Det betyder sannolikt att vi kommer att behöva begränsa tillträdet på olika sätt, ungefär som vi gjorde under Köldknäppen i oktober. Ett gäng leverantörer & intressanta friluftsprofiler håller föredrag, produktclinics med mera. Nedan kommer vi löpande att uppdatera program och schema. Av naturliga skäl kan detta komma att justeras något men/och hoppas du har överseende med det.

Öppettider Fair Enough
Fredag 23/4 13-18
Lördag 24/4 10-17
Söndag 25/4 10-16

      
 

Föredrag, bildvisning & workshops

På föredragssidan kommer den prisbelönta fotografen Serkan Günes, Bikepackande Daniel Johanson, aka Cykeldanne samt Cissi Östgårdh som kommer prata vandring på både hög höjd och i skogen hemmavid. Utöver föredragen kommer det bli aktiviteter där du kan delta själv. 8 platser/föredrag eller aktivitet är det som gäller. Först till kvarn. Du hittar sidan till biljetterna här.

Serkan Günes är en utav Sveriges bästa landskapsfotografer och under årens lopp har han blivit belönad med ett flertal priser och haft uppmärksammade och omtyckta utställningar. Han började fota vid 22 års ålder och har sedan dess bara fortsatt att skildra naturen och dess landskap på ett helt fantastiskt och fängslande vis. Hans förkärlek för att skildra fjällmiljöer är tydlig, rogivande och får en att drömma sig bort.

Vi här på Uthuset tycker det ska bli oerhört kul att han kommer till Fair Enough 2021. 
Vill du lyssna på Serkan och se hans fantastiska foton kan du göra det antingen på fredagen 16:30, lördagen 12:30 eller på söndagen 11:00. Har du lust att hänga med honom på en fotovandring så är det lördag 15:00 som gäller. 

Daniel Johansson, aka Cykeldanne, är ett återkommande inslag här på Uthuset och på våra butiksevent. Delvis för att han är en rejält trevlig prick men också för hans enorma vilja till att ge sig ut i naturen. På cykel. Danne bangar aldrig för ett äventyr, så länge cykeln är med. Nu när vi dragit igång med bikepacking så blir ju en bikepackande cykelnörd ett givet inslag på Fair Enough 2021.

Vill du veta mer om bikepacking, prylar och få häftiga turuppslag då kan du lyssna på Cykeldanne på lördagen 11:00 eller på söndagen 14:00. Som grädden på moset finns det också möjlighet att uppleva bikepacking IRL. Danne ordnar en bikepackingtur med övernattning med start på lördag 16:00. Ta med egen cykel!

Cecilia Östgårdh arbetar till vardags med en utav sysselsättningarna hon diggar bäst; vandring. Som resekonsulent och vandringsguide på Pathfinder Travels har hon stenkoll på många utav de mest populära vandringsturerna runt om i världen. Nepal och Marocko ligger henne varmt om hjärtat och hade du tänkt ta en tur med Pathfinder Travels till Höga Atlas i Marocko så är det stor chans att du får njuta av Cissis guidekunnande. Under Cissis föredrag så blir det bilder & snack om vandring. Inspiration i kubik, alltså. Givetvis mycket från både Nepal och Atlasbergen men även från skogslandskap i Ciccis närhet eftersom hon trivs rätt bra där också. Du lyssnar till Cissi antingen på lördagen 14:00 eller på söndagen 12:30

 Tältutställningens öppnande

Högtidligare är Riksdagens öppnande är, i vår mening, tältutställningens öppnande. Men det är klart, det är möjligt att vi är lite färgade. Hursomhelst går vi från blygsamma tiotalet tält till ungefär 25 uppslagna tält från ultralätta enmanstält till blytunga kåtor för 72 personer. Från Hilleberg, Tentipi, Fjällräven och Wechsel. 

Uppmans kök lagar mat under Fair Enough
Mat & dryck på Fair Enough

Givetvis ska magen & strupen ha sitt även på ett friluftsarrangemang. Vi överger ju sällan ett vinnande koncept så Uppmans Kök kommer till Skärstad även i år. Ja, ni som besökte Köldknäppen i höstas vet ju att de garanterar supergrym mat! Och supergrym service. Det är väl förresten ingen som har glömt hur gott den där viltskavsgrytan smakade? Både mat, fika och dryck kommer finnas till försäljning under hela helgen. Ute i en Tentipi precis i anslutning till butiken. Varför inte ta en utelunch i Skärstad under helgen? Oavsett om du gillar friluftsprylar eller ej.        
 

Finbesök

Vi kommer också ha ett antal leverantörer på plats som visar det mesta av det bästa de har att erbjuda. Varumärken som kommer finnas representerade är bland andra Hilleberg, Tentipi, Fjällräven, Patagonia, Lundhags, Hestra, Alfa mfl. Ni får också stifta bekantskap med ett par nya ansikten från Thule, Ortlieb och Aku. För den fotointresserade kommer Fujifilm att vara på plats och visa upp både X- och GFX-systemen. Även här kommer vi att fylla på med information om vad som kommma skall.


F.A.Q

F: Jag kan inte komma på lördagen, är dom andra dagarna lika bra?

S: Vi erbjuder tre riktigt bra dagar men ser redan nu att lördagen kommer bli välbesökt, kom gärna fredag eller söndag om du kan. Corona du vet. Söndagen är som lördagen men med mindre folk (tror vi), fredagen är lite extra påfylld med aktiviteter utomhus & utställarna är ju som mest på hugget.

F: Kommer det många utställare?

S: Jappsolut, kommer finnas 15 (femton!) synnerligen taggade & trevliga representanter på plats. Uthusetrekord! De flesta är ju stationerade inne i butiken där vi släpper in högst 32 besökare, räkna alltså med maximal uppmärksamhet & servicenivå!

F: Kostar det nåt att gå på föredragen?

S: Nä, egentligen inte, vi tar en anmälningsavgiftavgift på 195 spänn – förbokning gäller - men den har/får du tillgodo i kassan om du handlar nåt under helgen. Det är 8 st åhörare per föredrag som gäller. Boka nu!

F: Vad händer om det blir kö till butiken då?

S: Då får man vänta lite. Vi har gott om plats utanför…. snacka lite med nån ny eller gammal friluftsbekantskap, ta en fika hos Uppmans Kök, kolla lite på tälten (en del står utomhus) eller nåt annat. Väderskydd finnes. Men – som sagt – kom gärna fredag eller söndag om du har möjlighet. 
Välkommen till Fair Enough - den enda outdoormässa du behöver!

    Logga in