Fair Enough, Smålands trevligaste friluftsmässa, går online och istället för att du ska komma till oss, kommer vi till dig! Någonstans på en skärm; hemma i soffan, ute i vindskyddet, i tältet, i kajaken, på bergstoppen, på jobbet eller vad du nu kan tänkas befinna dig.

Ett gäng leverantörer & intressanta friluftsprofiler håller föredrag, produktclinics mm mm rakt ut i etern. In i det sista kommer vi jobba för fullt för att allt ska klaffa med både livestreamandet och en del bandade inslag. Det aktuella schemat nedan kan bli justerat något men/och hoppas du har överseende med det. 

Vår nätbutik håller givetvis öppet hela mässhelgen och där utlovas både mässpriser & finfina erbjudande från välkända varumärken. Både på prylar & konfektion!

Vår butik i Skärstad håller stängt fredag & lördag (då får du njuta av oss online istället) men öppnar upp på söndagen igen. Då är det premiär för söndagsöppet som vi hänger i med ända fram till sommaren tar slut i augusti. Kul som tusan!


Program Fair Enough Broadcasting
https://www.youtube.com/channel/UCXMFFeycO0z4fbnjnr7TUpwProgram Fair Enough Broadcasting 
      


Föredrag, bildvisning & workshops


På söndag 11:00
 drar Daniel Johansson, aka Cykeldanne, igång sitt föredrag. Han har ju besökt oss tidigare och vi kan bara inte få nog utav honom. Killen är ju lika äventyrsgalen som han är rolig. För när det gäller Danne så snackar vi rejäla och häftiga äventyr. Utan support. På cykel. Danne har bland annat cyklat Vättern runt på höghjuling, kört Transcontinental Race (TCR) två gånger och i höstas deltog han, med bravur, i Marocko Bike Adventure. Ett galet lopp med helt fantastiska vyer över, i och runt Atlasbergen. Detta årets äventyr blir Rhino Run, ett 275 mil långt äventyr i Sydafrika och Namibia. På cykel så klart. Att Danne kommer snacka låååånga äventyr på cykel är givet och att det kommer ett gäng med vackra vyer från Atlasbergen är också ett som är säkert. Ett föredrag som väcker äventyrslustan hos alla. Vi lovar.
 
 


Elles Utemat kommer vara med på Fair Enough. På lördag 11:00 drar hon igång sitt ellevakaffe och lite senare, vid 12:15 ser du henne tillreda utelunch i allra bästa slag. Dessutom hamnar hon i etern även på söndagen 12:00 med mer matlagning & bakning. Superkul! Elles kunskaper i utematlagning sträcker sig utöver det vanliga och "exklusiva matlagningsupplevelser över öppen eld" är hennes signum. Allt hon tillreder över elden ser & smakar otroligt gott. Tillsammans med Primus och Omnia kommer hon både tillaga & baka olika rätter över öppen eld. Under hela helgen. Och du kommer också kunna vara med på ett hörn under hennes workshops. Där du garanterat kommer få både dina smaklökar & matlagningskunskaper trimmade. Kanske har du förresten sett Elle på TV när hon snackar svamp & lagar svamprätter i Nyhetsmorgon? För svamp är också en utav hennes passioner, utöver utematlagning och allt vad skogen har i sitt skafferi.

 

Johan Forsberg, aka Nordic Bushcraft, är som alltid ett välkommet & uppskattat inslag hos, på & omkring Uthuset och våra mässor. Så klart kommer han också vara med på den enda outdoormässa du behöver! Han kan det mesta & bästa inom bushcraft. Punkt slut. Johan kommer workshopa under mässan och se till att du får med dig en hel drös med ny kunskap när det gäller framförallt eldning & knivvård. På lördagen 13:30 snackar han bushcraft i största allmänhet från vår TV-studio, tillsammans med Slöjdar-Peter, och på söndagen 13:00 håller han kurs i yxa, kniv & såg.


På söndag 14:00 är det dags för Jörgen Johansson, Sveriges riktiga pionjär & guru på lättpackning,
att inta scenen. Kul som tjyven! Det han inte vet om hur du bäst bantar din packning är knappt värt att veta. Hans bok "Vandra Fjäderlätt" är en bibel för många och ger dig handfasta tips hur du lättar på både det ena och andra inför vandringsturen. Allt som oftast drar Jörgen över Atlanten för att vandra på några vackra och avlägsna leder runtom i Nordamerika och vi är grymt avundsjuka på hans turer både i Colorado och i Alaska. Om lättvandring i allmänhet och om Alaskavandring i synnerhet blir temat för Jörgens timma i rampljuset. Tips & trix, vackra bilder & härliga vandringssägner. Ett måste för dig som diggar vandring!  


Sist ut i söndagens sändning blir Tanter på Tur. Klockan 15:00
kan du avnjuta dem framför skärmen. De kommer snacka om vandring i allmänhet och kanske PCT i synnerhet. Nu var det ju ett tag sedan de traskade på den där 430 långa mils leden på västra sidan av USA men de har säkerligen ett och annat att bjuda på ändå. Dessutom har de ju vandrat runt rätt mycket runt om i Sverige, bland annat Gröna Bandet... Dessutom vurmar de ju båda för det enkla friluftslivet, alltså där det med att bara ge sig ut över natten. 


 
Välkommen till den enda outdoormässa du behöver!

    Logga in