Logga in

20-03-27 Senaste - absolut senaste - nytt:

Fair Enough goes online. Nya bud från myndigheterna - bring it on! Vi går online som planerat, nu 100%. Clinics, nyheter, föredrag, workshops mm direkt på en skärm nära dig. Njut med oss på webben 24-26 april. Stay tuned för mer info.


Mycket av (den "gamla") texten, nedan, kommer stämma/stämmer. Men inte allt. /Uthuset

Jajemän, så var det dags för Fair Enough igen. I Skärstad. I och omkring Uthuset på Kyrkallén 60. Inte största mässan du skådat men förmodligen den trevligaste. Mässprogrammet är ju givetvis inte helt spikat ännu så håll utkik här för fortlöpande info och mer exakta hålltider kring föredrag, vilka leverantörer som är på plats och mycket annat som rör mässan. Just nu behöver du bara boka upp 24-26/4 i kalendern. Hur som hur, är Fair Enough den enda outdoormässa du behöver.  

Butikens öppettider: fredag 13-18, lördag 10-17, söndag 10-16

I vanlig ordning samlar vi en massa prylar i ladan. Bra prylar för ditt friluftsliv. Men även konfektion, kängor och skor. Bra sådana också för den delen. Givetvis blir det en grymmestor tältutställning uppe på logen & runt butiken med både fjälltält och tältkåtor. Leverantörer kommer vara på plats både för tjöt & demo och det kommer bli dejliga föredrag, workshops och bildvisningar.


En söndag fylld med aktiviteter

En nyhet för året är att vi utökar Fair Enough med ytterligare en dag och håller öppet även på söndagen. Denna dag övergår mässan till en mer prova-på- & lär-dig-dag. Ett helt gäng med roliga, intressanta & givande aktiviteter/workshops av alla de slag står på schemat. Du kommer lugnt kunna saxa i programmet och minst hinna med 4 olika aktiviteter under dagen. Här engagerar vi både en del av våra varumärkesleverantörer men även andra friluftspersonligheter som kommer lära dig ett och annat för att underlätta & förnya ditt friluftsliv. Och givetvis göra det så mycket roligare. Så klart är butiken öppen även på söndagen om du skulle vilja shoppa något mellan varven men endast med ordinarie personal på plats, vilket i och för sig inte är fy skam det heller. 

Vi kan avslöja redan nu att det under dagen kommer avhandlas allt ifrån merinoull, knivvård, tältuppsättning i rejält hård vind, lättpackning till matlagning. Inom kort släpps söndagens schema (håll utkik här & på facebook+instagram) och då finns det även möjlighet att anmäla sig till de olika aktiviteterna. Efter devisen: först till kvarn!


Föredrag, bildvisningar & workshops


På fredag 24/4 16:30
drar Daniel Johansson, aka Cykeldanne, igång sitt föredrag. Han har ju besökt oss tidigare och vi kan bara inte få nog utav honom. Killen är ju lika äventyrsgalen som han är rolig. För när det gäller Danne så snackar vi rejäla och häftiga äventyr. Utan support. På cykel. Danne har bland annat cyklat Vättern runt på höghjuling, kört Transcontinental Race (TCR) två gånger och i höstas deltog han, med bravur, i Marocko Bike Adventure. Ett galet lopp med helt fantastiska vyer över, i och runt Atlasbergen. Detta årets äventyr blir Rhino Run, ett 275 mil långt äventyr i Sydafrika och Namibia. På cykel så klart. Att Danne kommer snacka låååånga äventyr på cykel är givet och att det kommer ett gäng med vackra vyer från Atlasbergen är också ett som är säkert. Ett föredrag som väcker äventyrslustan hos alla. Vi lovar.
 

lördag 25/2 är det dags för Jörgen Johansson, Sveriges riktiga pionjär & guru på lättpackning, att inta scenen. Kul som tjyven! Det han inte vet om hur du bäst bantar din packning är knappt värt att veta. Hans bok "Vandra Fjäderlätt" är en bibel för många och ger dig handfasta tips hur du lättar på både det ena och andra inför vandringsturen. Allt som oftast drar Jörgen över Atlanten för att vandra på några vackra och avlägsna leder runtom i Nordamerika och vi är grymt avundsjuka på hans turer både i Colorado och i Alaska. Om lättvandring i allmänhet och om Alaskavandring i synnerhet blir temat för Jörgens timma i rampljuset. Tips & trix, vackra bilder & härliga vandringssägner. Ett måste för dig som diggar vandring!

Jörgen kommer för övrigt även hålla i lätt-packar-workshops under söndagen.

 


Elles Utemat kommer vara med på Fair Enough hela helgen. Superkul! Elles kunskaper i utematlagning sträcker sig utöver det vanliga och "exklusiva matlagningsupplevelser över öppen eld" är hennes signum. Allt hon tillreder över elden ser & smakar otroligt gott. Tillsammans med Primus och Omnia kommer hon både tillaga & baka olika rätter över öppen eld. Under hela helgen. Och du kommer också kunna vara med på ett hörn under hennes workshops. Där du garanterat kommer få både dina smaklökar & matlagningskunskaper trimmade. Kanske har du förresten sett Elle på TV när hon snackar svamp & lagar svamprätter i Nyhetsmorgon? För svamp är också en utav hennes passioner, utöver utematlagning och allt vad skogen har i sitt skafferi.

 

Johan Forsberg, aka Nordic Bushcraft, är som alltid ett välkommet & uppskattat inslag hos, på & omkring Uthuset och våra mässor. Så klart kommer han också till den enda outdoormässa du behöver! Han kan det mesta & bästa inom bushcraft. Punkt slut. Och ser du honom utan en kåsa kaffe, kniv eller eldstål under helgen så är det något som är galet. Johan kommer workshopa under mässan och se till att du får med dig en hel drös med ny kunskap när det gäller framförallt eldning & knivvård. 

 

Johan Tell, han kommer också till Fair Enough. Författare, föredragshållare & förgrömmat trevlig att både träffa och lyssna på.
Johan är en av Sveriges främsta miljöskribenter men har under måååånga är skrivit om både ditten & datten, började som kulturskribent, fortsatte som reseskribent och sen som författare. Spökskrivare har han också varit. Och föreläsare – inte minst föreläsare. Totalt har det blivit ett nästan oändligt antal reportage & krönikor samt ett 30-tal böcker. Vi gillar speciellt en av hans senaste, Ekologik – 100 enkla sätt att leva hållbart, som kom ut härom året. Titelns underrubrik skvallrar om vad Johan kommer snacka om på mässan. Leverantörer på plats


Ett gäng med säljare & representanter från friluftsvarumärken som vi har här på Uthuset kommer vara på plats hela mässan. Riktigt trevligt och suveränt för dig som besöker mässan! Med det sagt kommer du få allra bästa hjälpen i ditt shoppande. Givetvis kommer det även finnas ett och annat trevligt mässerbjudande på de flesta utav varumärkena. 

  • Aclima: underställ i skönaste merinoull. Lars Monsen, nätställ och soft merino. Kli- & mulesingfritt.
  • Alfa: kängor & skor från Norge. Sedan 1931. 
  • Fjällräven: konfektion, tält och ryggsäckar. Å brallor. Gediget.
  • Frost River: bushcraftsäckar i canvas. Made in Minnesota, USA.
  • Granitbiten: träffpunkt för MarmotMSRTherm-a-restHelinox. Finfina prylar, alltså.
  • Hanwag: kängor á la European made. Skönt, stabilt & lättgånget. 
  • Hilleberg: tält, tält, tält och tarps. Världsledande.
  • Keen: sandaler, sandaler, sandaler. Och så någon sko också. 
  • Lundhags: kängor, ryggsäckar och byxor. Från Jämtland. 
  • Morakniv: Eldris, Kansbol & Garberg. Finfina knivar helt enkelt.
  • Primus: gammal är äldst. En friluftsräv som varit med sedan urminnestider. Kök av alla de slag. Å lite andra finfina prylar.
  • Roswi: huserar både Osprey & Patagonia. Sköna ryggsäckar & hållbara kläder med enorm miljöprofil.
  • Tentipi: tältkåttillverkarnas tältkåttillverkare. Från 2-72 pers.
  • Ultimate Nordic:samlingsagentur för bland andra Stanley, Lifesystems, Hennessy Hammock & OrganoTex
  • Western Mountaineering: sovsäckar i finaste dun. Slut på meddelandet.


Mat & dryck under mässhelgen


Klart magen & strupen ska ha sitt under hela mässan. Kocken & jag kommer till Uthuset och förser dig både med det ena och andra. Enligt ryktet kommer de med både food truck & stekhäll. Svenskt kött och lokalproducerade råvaror är det som gäller. Mums! Vi kan nästan redan nu känna doften av grillat & gott kaffe. 
All mat & dryck precis hittar du precis utanför butiken och elden är igång hela helgen så du kan värma både insidan och utsidan ifall det skulle behövas. 
 


Bo på "Fair Enough base camp"


Om du kommer långväga så finns det chans till en tältnatt (eller tältnätter om du väljer att stanna fredag-söndag) i närheten av Uthuset, närmare bestämt vid Fjällstorp Raststuga utmed John Bauer-leden. Eldstad, dass och bord+bänkar finns redan på plats. Vi fixar ved & vatten. Du kirrar det övriga. Kan ju vara ett rackans trevligt sätt att umgås på tillsammans med andra likasinnande friluftsnördar. Och så missar du ju inte en endaste minut av Fair Enough heller. 

För att vi ska ha någotsånär koll på hur mycket ved & vatten vi behöver frakta ut till övernattningsplatsen behöver du anmäla dig här om du hade tänkt att övernatta (oavsett om du väljer en eller två nätter). Kostar zip, zero, nada. 


Välkommen till den enda outdoormässa du behöver!