Lundhags Padje Light 60 Regular Long är en lätt vandringsryggsäck
Padje Light 60
Lundhags Padje Light 60 Regular Short är en lätt och skön vandringsryggsäck
Padje Light 60
Padje Light 60
Padje Light 60
Padje Light 60
Padje Light 60
Padje Light 60
Padje Light 60
Padje Light 60
Lundhags

Padje Light 60

En efterlängtad lättviktare. 60+14 liter. 1115 gram. Skön, rymlig & hållbar.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Ingen tycker det är roligare än vi att just Lundhags gör en rejäl update i sin ryggsäckspark. Och vandringsryggsäcken Padje Light är vår absoluta favorit! Snygg, skön, funktionell och hållbar! Och även hyfsat lätt; dryga kilot för 60+ liter. Mumma! Visst, det kommer säkert vara någon UL-vandrare där ute som hävdar motsatsen, men då finns det ju å andra sidan en mängd andra säckar som kanske passar bättre. Vi gillar verkligen den här ryggsäcken och framförallt för att du får rejält med bärkomfort och funktionalitet för dryga kilot. Och dessutom att den är designad och tillverkad med en hållbarhetstanke. Hållbara material som i allra största mån är utbytbara ifall något skulle gå sönder.

  Padje Light 60 är en toppmatad stor säck med rullstängning. Rejält med väv i toppen så du antingen kan fylla lite till eller stänga åt rejält. Stretchfickorna (en på fronten och dubbla sidofickor) ger dig ytterligare 14 liter. Med andra ord har du här inalles 74 liter. Räcker gott och väl för de flesta för en veckolång vandringstur. Är du en lättpackare så klarar du dig förmodligen även rätt bra med storleken mindre, alltså Padje Light 45. Stretchen är för övrigt rätt tight men ändå stretchig; går alltså att fjöla ner en massa saker där och de håller sig på plats. På fronten finns även en mindre dragkedjeförsedd ficka som rymmer lite blandade småsaker som du vill hålla lite extra koll på. Jajamänsann, möjlighet att ha vätskeblåsa och få ut slangen finnes också.
  Kompressionsremmen på toppen är tvådelad vilket gör att du får lite extra stadga om du vill fästa något där. Dessutom hänger det med två kortare elastiska spännremmar som du kan använda lite varstans. Eller lämna hemma. Du väljer. Finns ett gäng med fästpunkter på ryggsäcken i vilket fall.
  Önskar du höftbältesficka eller kanske en chest pod? Spana in Core Padje Light Multi Pockets i sådana fall. Två enlitersfickor som du kan fästa lite varstans på din ryggsäck.

  Bärsystemet på Padje Light är rejält. En 8 mms tjock aluminiumram löper runt hela säcken och tillsammans med det breda (men hyfsat tunna) höftbältet gör det att du kan häva i uppemot 20 kilo i säcken. Kanske inget du föredrar men det funkar. När vi testade ryggsäcken under tre veckor på Nordkalottleden så var vi rejält nöjda med bärsystemet. Skönt och stabilt utan att vara klumpigt. Och hyfsat luftigt. Visst blir du svett där systemet ligger dikt an mot ryggen men du känner ändå att det ventilerar emellanåt. Ryggsäcken kommer i två rygglängder där båda längderna är justerbara. Kajsa här på bygget mäter 163 cm och klarar sig alldeles utmärkt, och har ett gäng med centimeter till godo, med Regular/Short. Dessutom upplevde hon INTE att bröstremmarna la sig konstigt över bysten även att ryggsäcken är en unisexmodell. Det är najs, det!

  På materialfronten, som vi tidigare nämnt, har Lundhags valt material som håller länge och som är hållbara. Vi snackar återvunna material, metallspännen, flourkarbonfri impregnering, bluesign® och OEKOTEX®-certifierat. Själva väven heter SuperNylon™ 137 dvs 85% Robic® Polyamid (återvunnen) och 15% polyamid. En tunn nylonväv med rejäl slitstyrka. På de mest utsatta ställen, såsom i botten och på rulltoppen är väven något kraftigare för att hålla bättre. Väven är impregnerad (1000 mm vattenpelare) men är ej vattentät så antingen kompletterar du med ett regnskydd eller väljer att packa vattentätt inuti.

  Psst! Kolla gärna in produktdatabladet nedan så du har koll på vilken ryggstorlek du ska välja på Padje Light 60.


 • Egenskaper
 • Packvolym cirka: 60 liter
  Bärkapacitet: upp mot 20 kg
  Vikt cirka: Regular/Short: 1.1 kg | Regular/Long: 1.15 kg
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Tillbehör

Core Tool Bag 3 L
295 kr
Cloud Cover PackFly
Granite Gear
489 kr
Air ZippSack
Granite Gear
fr. 259 kr

Se fler varor

Saruk Pro 75
Lundhags
4195 kr
Core Tool Bag 3 L
295 kr
Lundhags Core Rain Cover

Nyhet

fr. 345 kr
Logga in