Osprey Eja Pro 55 är en lätt vandringsryggsäck för tjejer.
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Eja Pro 55
Osprey

Eja Pro 55

55 liters lätt & luftig vandringsryggsäck för tjejer/tanter/damer. 930 gram & du kan lasta upp till 18 kg.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Osprey har ju sedan länge haft Eja med sitt luftiga och bekväma bärsystem Airspeed i sin ryggsäckspark. Den här modellen, Eja Pro 55, bygger på den klassiska ryggsäcken men är alltså lite mer Pro vilket framförallt innebär en viktminskning. Närmare bestämt minus 20% så ryggsäcken hamnar under 1 kg och är dessutom är något mer slimmad i designen vilket förmodligen tilltalar många. 930 gram för 55 liter är trevligt. 870 gram om du klarar dig med den kortare rygglängden. Eja Pro 55 är designad och tillverkad med en kvinnlig thru-hiker i åtanke. Till skillnad från unisexmodellen Exos Pro så är rygglängden lite kortare på denna modell, axelremmarna är skurna så de inte hamnar konstigt över bysten och oket upp vid axelremmarna är något smalare.

  Eja Pro 55 kommer som sagt i två olika rygglängder som i sig är justerbara. Alltså maximal möjlighet att få ryggsäcken att sitta rätt på just din rygg. Bärsystemet är välventilerat och ger fritt luftflöde tack vare ramens svängda utformning och meshväven mot din rygg. Luftigt, luftigt, luftigt! Både höftbältet och axelremmarna är lätt vadderade och har tillräcklig bredd så avlastningen blir optimal. Det är svårt att inte tycka om det här bärsystemet, så är det bara. Lättare i vikt än på ”vanliga” Eja men stabilare än föregångaren Lamina. Alltså inte alls lika svajigt. Sånt gillas!

  En annan detalj som vi gillar med ryggsäcken är höftbältesfickorna, en med dragkedja och en utan. Smidigt att ha en av varje sort liksom; en för säker förvaring och en för snabb. Det är heller inte så mycket lullull med remmar och andra pryttlar utan ren & enkel design. En vandringsryggsäck för dig som vill ha en lätt & luftig ryggsäck men ändå få plats med packningen för en veckotur. Och du kommer rätt långt med 18 kilo i maxvikt. Skönast är den dock runt 15 kilo.

  Det är toppmatning som gäller när du ska packa Eja Pro 55. Endast. Men du får i rätt rejält med prylar även i topplocket och i frontfickan. Vill du strippa säcken på ytterligare 80 gram så kan du lämna topplocket hemma och istället använda Flapjacken, dvs extralocket. Däremot förlorar du ju några liter packvolym. Kompressionsremmarna går för övrigt också att ta bort om du så önskar. Stretchfickorna på sidorna är djupa och har öppning både upptill och nedtill.
  Är du en sådan tjej/dam/tant som hänger grejer utanpå ryggsäcken så finns det en mängd med fästpunkter som tillgodoser det lystmätet.

  Ryggsäcken är tillverkad i 100% återvunnen & bluesign®-certifierad väv med flourkarbonfri impregnering. NanoFly™ heter den. En 100 denier nylon ripstop. Tunn men slitstark. På utsatta ställen, där det tenderar att bli mer slitage, är väven 4 gånger så tjock.

  Kolla produktdatabladet nedan så du får rätt rygglängd på din Eja Pro 55.

 • Egenskaper
 • Packvolym cirka: 55 liter
  Bärkapacitet: upp till 18 kg
  Yttermått cirka: WXS/S: 67x36x31 cm | WM/L: 72x36x31 cm
  Vikt cirka: WXS/S: 0.87 kg | WM/L: 0.93 kg
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Stratos 44
Osprey
1795 kr
Hydraulics Hose Magnet Kit 2022
REA
70 kr 140 kr
Köp!
Info
Talon 36
Osprey
1560 kr
Exos 58
Osprey
2445 kr
Logga in