Aku

AKU är nog för många svenskar ett totalt okänt varumärke. Annat blir det om du rör dig nere i alpregionerna och framförallt då på den italienska sidan. Här har det sedan mitten på 1990-talet funnits AKU på fötterna hos både bergsguider, vandrare och klättrare. AKU är ett ungt varumärke, grundat i Montebelluna, Italien i början på 1990-talet då Galliano Bordin tyckte det var dags att ta till vara på sin kunskap och erfarenhet av att ha vuxit upp i en skomakarfamilj. Huvudkontoret och det mesta av produktionen ligger fortfarande kvar i Montebelluna men sedan några år tillbaka tillverkas även en del av AKUs sortiment i Rumänien och Serbien. 
Här på Uthuset har vi valt att plocka in ett fåtal modeller ur AKUs sortiment (var helt enkelt omöjligt att få plats med allt). Vi diggar framförallt den ikoniska kängan Slope GTX, eller Ultra Lite GTX som dammodellen heter. Back in the days drömde väl varenda bergentusiast om att bära en sådan känga på sin fot.  Stiligt, skönt & smidigt.


Märk att samtliga skor & kängor du ser på uthuset.nu går endast att klämma på, prova & handla i vår butik i Skärstad utanför Huskvarna. 
Visar 1-8 av 8 artiklar
Logga in