Köldknäppen är tillbaka och för er som aldrig besökt den tidigare är det vår något mer höst- & vinterbetonade friluftsmässa. Konfektion, skor & kängor för höst- & vinterturer står i fokus. Och så klart en hel del prylar. Som vanligt är det ett gäng med varumärkesrepresentanter på plats, det hålls inspirerande föredrag, bildvisningar & workshops, finfina mässerbjudanden och mässpriser i butiken, mat & dryck ute i kåtan med mera, med mera. Kom hit och kläm, känn på prylarna, shoppa, umgås och inspireras. Varmt välkommen!


Öppettider Köldknäppen 2022

Fredag 28/10 13-18
Lördag 29/10 10-17


Kläm, känn & shoppa
På Köldknäppen fylls butiken med representanter från olika friluftsvarumärken. Ett perfekt tillfälle att få liiiiite extra experthjälp om du är i köpartagen eller bara undrar över något. Givetvis kommer det finnas ett eller flera generösa mässerbjudande från varje varumärke och generellt ett helt gäng med mässpriser. Startfältet med vilka varumärken som finns representerade under mässan kommer bli rejält i år och du träffar bland annat Fjällräven, Tentipi, Primus, Woolpower, Hestra, Patagonia, Lundhags, Alfa med flera...


Föredrag, bildvisning & workshops

Under hela Köldknäppen har du möjlighet att både gå på inspirerande föredrag som hålls i vår genuina biosalong Vita Duken. Riktigt trevligt & kul, tycker vi! Vita Duken rymmer för övrigt 36 platser och det blir också maxantalet på varje föredrag. Först till kvarn gäller.

Tablå
Fredag 14:00 - Lina Hallebratt: Vintertälta är grejen!
Fredag 15:15 - Patagonia: The monster in our closet
Fredag 16:30 - Herrljunga Polarklubb: Expedition Grönland

Lördag 11:00 - Friluftsbaba: Vandra på Balkan
Lördag 12:30 - Patagonia: The monster in our closet
Lördag 14:00 - Herrljunga Polarklubb: Expedition Grönland
Lördag 15:30 - Lina Hallebratt: Vintertälta är grejen!


Herrljunga polarklubb - Expedition Grönland

Herrljunga Polarklubb är ett härligt gäng med friluftslivsentusiaster, från just trakterna kring Herrljunga, som verkligen gillar det här med att ge sig ut på äventyr och expeditioner där det är kallt, isigt och rått. Och fantastiskt vackert! Precis innan pandemin slog till drog de iväg på en efterlängtad expedition till Grönland. Tredje gången gillt, tror vi allt. För Grönland alltså. Däremellan har det blivit turer till både Svalbard och Alaska men det verkar som att förkärleken för Grönland består. På Köldknäppen kommer Herrljunga Polarklubb visa både film & bilder från, och så klart berätta kring, sin senaste expedition till nordöstra Grönland. Andreas Falk och NilsEric Stjerna utlovar att du kommer få se Grönlands vackra natur och spännande djurliv i ett helt nytt perspektiv. Ni får följa med på den längsta expeditionen hittills, in i världens längsta och djupaste fjordsystem med målet att nå outforskade områden.

Herrljunga polarklubb håller sitt föredrag Expedition Grönland både fredag 16:30 och lördag 14:00Lina Hallebratt - en vintertältare av rang och Årets Äventyrare 2015 & 2020

Nog rätt svårt att hålla koll på Linas alla tältnätter i isande kyla och rejält med snö. Det har ju blivit en del genom åren med tanke på att hon, bland många andra turer, genomfört hela sex (6) Fjällfararnas Vita Band. Dessutom rätt många tillsammans med en eller flera hundar. 


Lina Hallebratt håller sitt föredrag "Vintertälta är grejen!" både fredag 14:00 och lördag 15:30

Äta & dricka på mässan

Givetvis ska magen & strupen ha sitt även på ett friluftsarrangemang. Björkenäs Mathantverk, med Alexander och Emilie i spetsen, ser till att du både blir mätt och belåten mellan allt shoppande och minglande. Lokal produktion för övrigt eftersom de till vardags håller till i Ormaryd. I år vann deras populära Björkenäs Eldost publikens val på Ostfestivalen i kungliga Hufvudstaden. Mums! Det utlovas bland annat nygrillade burgare och ett och annat fikatillbehör. Och kaffe så klart! Dessutom finns det nog en och annan godsak från egna produktionen att köpa med dig hem. Björkenäs kommer hålla till ute i matkåtan precis i anslutning till butiken. Varför inte ta en utelunch i Skärstad under helgen? Oavsett om du gillar friluftsprylar eller ej. 

Logga in