Woodsman Svartek i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (10809)
Woodsman Svartek
Woodsman Svartek
Woodsman Svartek
Woodsman Svartek
Woodsman Svartek
Woodsman Svartek
Casström

Woodsman Svartek

Allsidig kniv á la Roger Harrington.  Skaft i snygg och stabil svartek.
1525 kr
 • Produktbeskrivning
 • Casström Woodsman är en bushcraftkniv designad av knivmakaren Roger Harrington, England. En fulltångekniv med relativt runt och rakt skaft som ligger fint i handen hos alla, även om du har lite mindre händer.  I jämförelse med No. 10 och Lars Fält-kniven är Woodsman den kniv med nättast skaft. En allsidig, smidig kniv som passar till all sorts vildmarksliv.  

  Knivbladet är tillverkat i kolstål (Böhler K720) och är platt skandinaviskt slipat vilket gör att det är enkelt att bryna, att få skarpt och behåller skärpan. Dessutom bidrar denna kombination att kniven blir mycket slagtålig, även när det är kallt. Bra att veta när det vankas vedspänting, så kallad "batoning" på äkta bushcraftmål. Ett knivblad i kolstål, i jämförelse med ett i rostfritt stål, behöver lite mer kärlek så glöm inte att torka torrt efter användning så du slipper rostfläckar. Och olja in om du förvarar kniven i miljö med hög luftfuktighet. 

  Skaftet på denna modell är i sjödränkt ek (svartek) som är uppgrävt i England och är ca 5000 år gammal. Trästrukturen är grov och färgen kan variera från mörkbrun till mörk svart.  Levereras med congacfärgad slida i vegetabilgarvat läder. 

 • Egenskaper
 • Bladlängd: 88 mm
  Bladtjocklek: 4 mm
  Totallängd: 205 mm
  Vikt netto: 156 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 1
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Dangler No. 3
Casström
210 kr

Se fler varor

Lars Fält-kniven
Casström
1645 kr
No.10 Masur/combo
Casström
1780 kr
Dangler No. 3
Casström
210 kr
Logga in