Woodsman Masur/combo i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (10824)
Woodsman Masur/combo
Woodsman Masur/combo
Woodsman Masur/combo
Woodsman Masur/combo
Woodsman Masur/combo
Casström

Woodsman Masur/combo

Vildmarkskniv med eldstål och något nättare skaft. Designad av Roger Harrington.
1780 kr
 • Produktbeskrivning
 • Casström Woodsman Masur/combo är en bushcraftkniv designad av knivmakaren Roger Harrington, England. På just denna modell har knivfodralet försetts med ett matchande eldstål. Snyggt & funktionellt!
  Woodsman är en fulltångekniv med relativt runt och rakt skaft som ligger fint i handen hos alla, även om du har lite mindre händer.  I jämförelse med No. 10 och Lars Fält-kniven är Woodsman den kniv med nättast skaft. En allsidig, smidig kniv som passar till all sorts vildmarksliv.  

  Knivbladet är tillverkat i kolstål (Böhler K720) och är platt skandinaviskt slipat vilket gör att det är enkelt att bryna, att få skarpt och behåller skärpan. Dessutom bidrar denna kombination att kniven blir mycket slagtålig, även när det är kallt. Bra att veta när det vankas vedspänting, så kallad "batoning" på äkta bushcraftmål. Ett knivblad i kolstål, i jämförelse med ett i rostfritt stål, behöver lite mer kärlek så glöm inte att torka torrt efter användning så du slipper rostfläckar. Och olja in om du förvarar kniven i miljö med hög luftfuktighet. 

  Handtaget på denna modell är i linoljebehandlad masurbjörk med svarta mellanlägg och levereras med congacfärgad slida i vegetabilgarvat läder. 

 • Egenskaper
 • Bladlängd: 88 mm
  Bladtjocklek: 4 mm
  Totallängd: 205 mm
  Vikt netto: 156 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 1
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Dangler No. 3
Casström
210 kr

Se fler varor

Lars Fält fällkniv
1395 kr
Dangler No. 3
Casström
210 kr
Woodsman Svartek
Casström
1525 kr
Logga in