Logga in
Trek TK II i gruppen Sovsäckar / Vår- och höstsäckar / Dun hos Uthuset (ATK2r)
Trek TK II
Trek TK II
Trek TK II
Trek TK II
Trek TK II
Trek TK II
Trek TK II
Trek TK II

Trek TK II - Sea to Summit

Sea to Summit
Betyg på Trek TK II i gruppen Sovsäckar / Vår- och höstsäckar / Dun hos Uthuset
Rymlig tresäsongssäck i dun. Komfort -8 och knappa kilot. Hej då klaustrofobin!
Storlek: 
Antal: 

Produktinformation

Tycker du att det oftast blir klaustrofobiskt i en sovsäck? Då ska du kika hitåt. Trek-serien från Sea to Summit har generöst med plats tack vare sin semirektangulära form. Något avsmalnande ned mot fotboxen men alltså betydligt rymligare än en traditionellt mumieformad sovsäck. Samtliga säckar i Trek-serien har hellång tvåvägs YKK-dragkedja men dessutom en separat dragkedja nere vid fötterna. Du kan alltså ventilera ut extravärmen maximalt men även öppna upp hela säcken och använda den som en filt/quilt. Gött, dä!

Inför säsongen 2019 är hela Trek-serien uppdaterad och har inte bara fått en snyggare look utan även ny, skönare och mer ventilerad nylonväv samt ändrad konstruktion. Nu är här både vertikala och horisontella dunkanaler vilket gör att dunet håller sitt 60/40-förhållande, dvs 60% av dunet på ovansidan och 40% undertill. Dessutom en något mer anatomisk formad huva så att du kan dra åt ordentligt.

Ankdun med 650 Fill Power är det som gäller, närmare bestämt Ultra-Dry-Down, dvs ankdun som är behandlat för att stå emot väta bättre. Trots att dunet blir fuktigt så klumpar det sig inte lika lätt, eller förlorar sitt loft. Enligt Sea to Summit så torkar även deras Ultra-Dry-Down 60% snabbare än obehandlat dun. Och det är så klart RDS-dun som gäller, Responsible Down Standard. 

Trek II är en tresäsongssäck, dvs tänkt till alla sorters turer under vår, sommar & höst. Inte så pjåkig i varken vikt eller volym, knappa kilot och 6 liter. En riktigt prisvärd sovsäck, tycker vi!  Dragskon i huvan är enkel att justera och du kan dra åt rejält för att hålla inne värmen och få det så där härligt fluffigt kring huvudet. Säcken har en invändig ficka med dragkedja. Perfekt för att hålla elektroniken varm under natten eller att ha snackset när till hands. Om du kräver nattamat det vill säga. 

Trek II levereras med Ultra-Sil kompressionspåse samt en större förvaringspåse.

Form: Semirektangulär
Isolering: Ankduin 650 cuin
Komforttemperatur dam (T comf enl EN 13537): -1 °C
Komforttemperatur herr (T lim enl EN 13537): -8 °C
Vikt netto: Reg: 980 gram / Long: 1080 gram
Kroppslängd (max rekommenderad): 183 cm / 198 cm
Vikt fyllning: 500 gram / 560 gram

Leverans och frakt

Leveranstid:
Frakt:

Kundomdömen

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:

Se fler varor

Airlite Towel
Sea to Summit
Lättaste handduken ever men torkar bra & snabbt. 27-70 gram.
fr. 199 kr
AlphaLight Long Spork
Sea to Summit
Sked och gaffel i ett. På ett längre skaft. 12 gram
119 kr
Evac Dry Sacks
Sea to Summit
Vattentät packpåse med kompression. 8-35 liter.
fr. 289 kr