UL står för UltraLight, närmare bestämt UltraLight aluminium. Starkare än en ”vanlig” aluminiumlegering och går därför att göra tunnare. Och då även lättare.
HA är hårdanodiserad aluminium vilket innebär att aluminiumet har ytbehandlats för att bli mer reptåligt, slitstarkt samt få ett bättre skydd mot korrosion. Behandlingen tränger in i materialet så vikten är i stort sett samma som för UL-kärlen. Något enklare att rengöra.
NS står för NonStick och är slarvigt sagt sammalika som teflon. I vilket fall samma egenskaper; att maten inte bränner vid så himlans lätt i din panna. Kärlen är i UL men har en florkarbonfri nonstickbeläggning. Känslig för repor så använd plast- eller träredskap här.
Duossal 2.0™ är dejligt det! Aluminium och rostfritt stål har pressats ihop under ett rejält högt tryck och bildar superkombon duossal. Aluminium på utsidan av kittlarna för att få den bästa värmespridningen och rostfritt stål på insidan och som gör kärlen lättare att rengöra och mer motståndskraftiga mot repor.