Sequoia MF i gruppen Sovsäckar / Vintersäckar / Dun hos Uthuset (60SEQUr)
Sequoia MF
Sequoia MF
Western Mountaineering

Sequoia MF

Nästintill rektangulär. L-formad, dubbla dragkedjor. -15 i herrkomfort & 1475 gram. Najs!
Längd: 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Well... but hello! För dig som totalt kärat ner dig i Terralite, diggar konceptet med tvådelad L-formad dragkedja och dessutom vill ha en rymlig men varmare sovsäck så är nog Sequoia MF ett rätt säkert kort. I Sequioa MF får du en nästintill rektangulär sovsäck som alltså erbjuder rejält med utrymme både över axlar, höft och fot. I jämförelse med"originalmåtten" hos sovsäckarna från Western Mountaineering har de här lagt till 20-25 cm i omfång på samtliga mått. Med en tvådelad L-formad dragkedja får du dessutom oanade möjligheter, både när det gäller komfort och ventilation. Öppna upp hela fotändan, ventilera ut extravärme nere vid sidan eller öppna upp säcken helt och använd den som ett täcke. 

  Med sina -15 grader i herrkomfort (-8 för dam) klassar vi Sequoia MF som en vintersäck, i vilket fall om du tänker övernatta i de södra delarna av Sverige. Räcker gott och väl åt de flesta (även om du kör turer norröver) men är du ofta ute när kvicksilvret har sjunkit ytterligare så välj en varmare sovsäck. MF står för övrigt för mikrofiber och det är materialet på ytterväven. Microlite Xp heter den och erbjuder oslagbar ventilation samtidigt som den ger ett viss mått av resistent mot vind och väta. En något tåligare väv än den allra lättaste väven som du hittar på ExtremeLite-säckarna.  

  Som vanligt när det gäller WM så har det inte sparats på några detaljer; heldragna dunkanaler, hel värmekrage med dragskojustering, dunkanal längs med dragkedjan så att inte värmen klämmer sig ut den vägen och tejpad förstärkning längs med dragkedjan så att inte tyget fastnar. Gåsdun 850+ fill power och ett loft på 18 cm är ju inte så dumt, det heller. Och 1475 gram för en überüberrymlig sovsäck med dubbla dragkedjor är riktigt, riktigt übertrevligt!
 • Egenskaper
 • Form: Semirektangulär
  Isolering: Gåsdun 850 cuin
  Komforttemperatur dam (T comf enl EN 13537): -8 °C
  Komforttemperatur herr (T lim enl EN 13537): -15 °C
  Vikt netto: 1475 gram / 1560 gram
  Kroppslängd (max rekommenderad): 183 cm / 198 cm
  Vikt fyllning: 935 gram / 1020 gram
  WM rating (komforttemp enl Western Mountaineering): -15 °C
  Packmått cirka: Ø23x46 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Puma GWS
Western Mountaineering
fr. 12295 kr
Flylite
Western Mountaineering
fr. 4995 kr
Astralite
Western Mountaineering
fr. 5195 kr
Highlite
Western Mountaineering
fr. 4450 kr
Logga in