No.10 Masur/combo i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (13124)
No.10 Masur/combo
No.10 Masur/combo
No.10 Masur/combo
No.10 Masur/combo
Casström

No.10 Masur/combo

Elddon & kniv i ett. Fulltånge, kolstål & masurbjör. Oslagbar kombo.
1780 kr
 • Produktbeskrivning
 • Casström No. 10 Masur/combo är en kraftig och mångsidig fulltångekniv. Funkar finfint att använda under jakten eller vid vindskyddet för att tälja, spänta eller klyva mindre vedklabbar. En allround-kniv för det mesta friluftslivet. På denna kombomodell ingår det dessutom ett eldstål som sitter integrerat i knivfodralet. Oerhört praktiskt att ha allt till hands. 

  Knivbladet är tillverkat i kolstål (Böhler K720) och är platt skandinaviskt slipat vilket gör att det är enkelt att bryna, att få skarpt och behåller skärpan. Dessutom bidrar denna kombination att kniven blir mycket slagtålig, även när det är kallt. Bra att veta när det vankas vedklyvning. Ett knivblad i kolstål, i jämförelse med ett i rostfritt stål, behöver lite mer kärlek så glöm inte att torka torrt efter användning så du slipper rostfläckar. Och olja in om du förvarar kniven i miljö med hög luftfuktighet. 

  Handtaget på denna modell är i linoljebehandlad masurbjörk med svarta mellanlägg och levereras med congacfärgad slida i vegetabilgarvat läder.  Knivfodralet har en extra bred bältesögla och öppning i botten så att vätska kan leta sig ut.

 • Egenskaper
 • Bladlängd: ca 100 mm
  Bladtjocklek: ca 4 mm
  Totallängd: 220 mm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 1
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Dangler No. 3
Casström
210 kr

Se fler varor

No.10 Masur/rfr
Casström
1525 kr
Overstrike Guard
Casström
150 kr
Logga in