NeoAir Xlite i gruppen Liggunderlag / Uppblåsbara hos Uthuset (13213r)
NeoAir Xlite
NeoAir Xlite
NeoAir Xlite
NeoAir Xlite
Therm-a-Rest

NeoAir Xlite

En stor favorit! Lätt som en plätt & 6.4 cm tjockt. Endast 340 gram.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Sedan NeoAir XLite kom till världen för ett gäng med år sedan har det varit en favorit här bland oss på Uthuset. Lätt som tusan, litet och oerhört mycket mer tåligt än vad du tror. Och skönt! Endast 340 gram för regularstorleken och 6.4 cm tjockt. Najs! Visst, det kostar en slant men sett till PPT, pengar per tillfälle, så blir det inte så attans dyrt. Kajsa, dvs en utav oss här på bygget, har vandrat & sovit på sitt underlag i över 200 nätter. Utan pyspunka.

  Inför säsongen 2020 så valde Therm-a-rest att byta ut den gamla hederliga ventilen till en ny som kallas WingLock. Kanske inte en världens mest revolutionerande nyhet men bidrar till att det både är smidigare att få i luft, justera mängden och få ut den. Och det är ju inte så tokigt. Dessutom uttökar de även antal modeller så äntligen finns den en Regular Wide-storlek. Som vi väntat! Dessutom hänger det även med en pumppåse till varje liggunderlag. Det har vi nog väntat längst på. Trevliga nyheter kort & gott. 

  Själva tekniken i madrassen kallas Triangular Core Matrix. En patenterad design á la Therm-a-rest som har hängt med sedan tidernas begynnelse. Mycket enkelt förklarat är det två lager av triangelformade kanaler som ligger omlott vilket gör att liggunderlaget blir stabilt samtidigt som värmeförlusten blir minimal. Kanalerna i sin tur består av ett material, kan liknas vid en übertunn metallfilm, som reflekterar värmestrålningen och bidrar även det till minimerad värmeförlust. Therma Capture heter den patenterade tekniken. Två patent i ett och samma liggunderlag alltså.  

  Neoair Xlite är varken fylld med syntet eller dun utan det är luften, tekniken och du som ligger på madrassen som gör jobbet att hålla värmen. Tack vare detta blir vikten & volymen minimal. Och för dig som undrar varför R-värdet på NeoAir Xlite anno 2020 är högre än på föregångaren så har det med den nya standardiserade mätmetoden (ASTM F3340-18) att göra. I princip fick alla liggunderlag från Therm-a-rest högre R-värde enligt den, vilket tyder på sjysta liggunderlag som håller vad de lovar. Hur som hur är NeoAir Xlite ett liggunderlag för vår- & höstbruk, och alla dagar däremellan. Under vintersäsongen rekommenderar vi ett varmare liggunderlag eller att du kompletterar med ett tjockt cellplastunderlag. 

  Somliga säger att underlaget prasslar men oss veterligen så är den kommentaren rätt överdriven. Å hör sen;-) En annan trevlig grej med NeoAir Xlite är att kanalerna går på tvären, ingen varmkorvseffekt med andra ord.
  NeoAir Xlite går att blåsa upp med egen lungkraft, med den medföljande pumppåsen eller med den söta lilla batteridrivna pumpen.
  Levereras med packpåse, pumppåse och ett reparationskit.

 • Egenskaper
 • Form: Mumie
  Yttermått cirka: Reg: 183x51 cm / Reg Wide: 183x64 cm / Large: 196x64 cm
  Tjocklek: 6.4 cm
  Vikt netto: 340 gram / 430 gram / 460 gram
  R-värde (enl ASTM F3340-18): 4.2
  Packmått cirka: 23x10 cm / 28x12 cm / 28x12 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Tillbehör

Valve Repair Kit
Therm-a-Rest
150 kr
Köp!
Info
Trekker Chair
Therm-a-Rest
fr. 555 kr
Universal Couple Kit
Therm-a-Rest
199 kr
Köp!
Info
NeoAir Micro Pump
Therm-a-Rest
595 kr
Köp!
Info

Se fler varor

NeoAir XLite NXT Max
Therm-a-Rest
2795 kr
Valve Repair Kit 2018
Therm-a-Rest
165 kr
Köp!
Info
Universal Couple Kit
Therm-a-Rest
199 kr
Köp!
Info
ZLite SOL
Therm-a-Rest
715 kr
Logga in