Mythic Ultra 120 Modular Regular i gruppen Sovsäckar / Sommarsäckar / Dun hos Uthuset (QSI-40-CGR-REG-LZ)
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Mythic Ultra 120 Modular Regular
Rab

Mythic Ultra 120 Modular Regular

Lätt & smidig quilt. Eller sovsäck. RAB-limit +/-0°. Gåsdun 900 FP och TILT-teknologi.
5495 kr
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktbeskrivning
 • RAB Mythic Ultra 120 Modular är inte bara en ISPO-award vinnare utan även lätt sovsäck. Eller quilt. Eller egentligen mer en blandning, en hybrid. Med en Rab-limit på +/-0°  (som brukar stämma riktigt bra) och en vikt på 330 gram är den inte alls så tokig faktiskt. Tycker vi!

  Ovansidan och fotboxen på Rab Mythic Ultra 120 Modular är fyllda med gåsdun 900 cuin medan undersidan saknar fyllning (fortfarande väv dock) och har ett system så du kan trä sovsäcken över ditt liggunderlag. Men är du ute efter en ren quilt, för att du gillar möjligheten till att verkligen ha det rymligt och kunna ha det helt öppet, så kanske det här inte är en modell för dig då den egentligen är sydd som en sovsäck men saknar alltså fyllning undertill. Däremot är själva säcken hyfsat rymlig så ordet "klaustrofobi" behöver definitivt inte nämnas i samma mening som Mythic Ultra 120 Modular.
  Banden baktill är tillräckligt breda för att kunna träs genom ett liggunderlag i Regularmodell, dvs 50-52 cm. Har du ett bredare liggunderlag behöver du modifiera banden (OBS! endast något för den händiga) alternativt strunta i att använda dem. Tillsammans med Rab Ultrasphere 4.5 Regular får du ändå ett sjyst sovsystem på endast 700 gram som klarar turer ner till nollan. Mums! säger vi.

  Den kortare diagonala tvåvägsdragkedjan framtill gör att det blir lite enklare att krypa in och ur samtidigt som den ger en möjlighet att ventilera ut lite överskottsvärme. Och den är längre än vad du kan tro så ger ändå en rejäl öppning när du drar ned den. Och dessutom försedd med mindre dunkanal för att hindra kallras. Mythic Ultra 120 Modular saknar rejäl huva men det finns ändå utrymme för att skapa en kudde tack vare själva fickan som håller sovsäcken på plats. Där kan du stoppa i förstärkningsjackan eller något annat mjukt som du vill sova på. En fördel med just det där bandet/fickan uppe vid huvan är att det täcker hela ovandelen av liggunderlaget så håller verkligen säcken på plats när du ska krypa i och ur. Smart. Tyvärr så är ju nackdelen att det endast passar ihop med Regularunderlag. Men ska det vara lätt, så ska det:-)

  Som sagt, finfint gåsdun är det som gäller som fyllning (fylld i Derbyshire, England btw), kanalerna är genomsydda men ger ändå utrymme för dunet att verkligen lofta till sig. Ytterväven är en återvunnen tunnare nylonväv (10 denier). Atmos™ heter den och är dessutom rejält vindresistent. Själva innerväven är sammalika väv men den är även belagd med TILT, det vill säga en reflekterande beläggning som fungerar ungefär som en räddningsfilt, hej! värmestrålning. Tack vare dessa finfina material & designval lyckas RAB hålla nere vikten på sovsäcken men ändå få till en trevlig komforttemperatur. Gåsdunet är för övrigt behandlat för att motstå väta bättre (flourkarbonfritt).

  Ja, är du ute efter något hyfsat varmt som klarar de flesta turer från vår till tidig höst och dessutom vill ha det lätt som en plätt så är Rab Mythic Ultra Modular 120 verkligen något att kasta ett, två eller tre getögon på. 

 • Egenskaper
 • Form: Mumie
  Isolering: Gåsdun 900 cuin
  Vikt netto: 330 gram
  Kroppslängd (max rekommenderad): 185 cm
  Vikt fyllning: 120 gram
  Packmått cirka: 16x30 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 4
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Alpine 800
4495 kr
Neutrino 400
fr. 5495 kr
Alpine 400
fr. 3495 kr
Logga in