Lars Fält-kniven i gruppen Övrigt / Knivar, verktyg & redskap hos Uthuset (11804)
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Lars Fält-kniven
Casström

Lars Fält-kniven

Rejäl bushcraftkniv designad av Lars Fält. Med kolstål och skaft i masurbjörk.
1645 kr
 • Produktbeskrivning
 • Den där Lars Fält, han kan sina grejer han och tillsammans med Casström har han designat en kniv som funkar för all sorters friluftsliv och bushcraft. Till och med längre expeditioner. Lars Fält-kniven är rejäl men ändå enkel att använda. Och snygg. Attans vad snygg den är! Och vad den väger trevligt i näven dessutom. Det här är en kniv att bli gammal med. 

  Knivbladet är tillverkat i tjockare kolstål (verktygsstål Böhler K720) vilket gör kniven mycket tålig. Tillsammans med den skandinaviska slipningen får du ett knivblad som går lätt att tälja med, är enkelt att bryna, kan få en hållbar och mycket skarp egg och där eggen inte spricker. Till skillnad från ett blad i rostfritt stål så måste du dock sköta om din kniv lite mer noggrant; torka av den efter användning så den inte rostar och emellanåt även olja in den. Tack vare fulltångekonstruktionen, dvs knivbladet går genom hela handtaget, och det starka kolstålet i Lars Fält-kniven fungerar den utmärkt att använda vid exempelvis vedklyvning. Dessutom bidrar fulltångekonstruktionen att kniven är brukbar även om handtaget skulle skadas eller gå sönder.

  Själva handtaget i linonljebehandlad masurbjörk är ergonomiskt utformat och även om du har något mindre händer så får du ett fast grepp om kniven. Det är ju rätt viktigt, det. Och det är fasligt fint med skaft i masurbjörk, så är det bara. Knivfodralet är tillverkat i vegetabilgarvat läder.
 • Egenskaper
 • Bladlängd: 115 mm
  Bladtjocklek: 3.5 mm
  Totallängd: 230 mm
  Vikt netto: 175 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 1
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Dangler No. 3
Casström
210 kr

Se fler varor

No.10 Masur/combo
Casström
1780 kr
Overstrike Guard
Casström
150 kr
Woodsman Svartek
Casström
1525 kr
Lars Fält fällkniv
1395 kr
Logga in