Jemtlander 17 - 300 liter i gruppen Övrigt hos Uthuset (jemt-17-300)
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander 17 - 300 liter
Jemtlander

Jemtlander 17 - 300 liter

Komplett pulkapaket med en rejäl packväska. Ut på tur, aldrig sur! 173x57 cm och kapellväska á 300 liter.
8650 kr
 • Produktbeskrivning
 • Jemtlander 17 är ett komplett pulkasystem med en stor packväska på 300 liter. Made in Jämtland och funkar till såväl enklare turer som till rejälare expeditioner. 
  I paktet ingår pulka med förstärkningsmedar, skakel, sele, packremmar och en stor packväska. 

  Jemtlander pulkachassi finns i två storlekar, J14 och J17. Den här modellen är alltså den bredare och längre varianten. Chassit är tillverkat i 4 mm tjock UV-skyddad polyeten med hög densitet (HDPE slät 300). Ett starkt och tätt plastmaterial. För att pulkan ska bli stabilare, tåligare och glida bättre är den försedd med tre extra plastmedar undertill. Den överhängande kanten gör att det går lättare att lyfta pulkan samtidigt som den även skyddar pulkans innehåll om du drar pulkan mot ett träd, en sten eller någon iskant.
  Pulkan är utrustad med öljetter, både på front och i bakkant. Gör att du kan dra pulkan med rep, hjälpa till att knuffa pulkan i tunga motlut alternativt bromsa farten i rejäla utförslöpor. Pulkans utformning, med breda yttermått och en lagom hög kant, ger förutsättningarna för en följsam och mycket kursstabil pulka, som kräver väldigt tuff körning för att välta. Ja, han den där Bosse Hilleberg, han kan han!

  De dubbla skakelfästena är monterade på ovansidan så du enkelt ska kunna fälla skakeln över pulkan. Gör det smidigt om du vill få in din pulka i tältet eller annat mindre utrymme, exempelvis vid transport. Själva skakeln är utformad som en rörbåge med ett fast tvärstag. Stabilt men lättmanövrerat.

  Kapellväskan rymmer 300 liter, är anpassad till pulkans form och är försedd med en vit isolerad bottenmatta som både stadgar upp men även lyser uppe inne i packutrymmet. Väven är extra tilltagen så du kan öppna upp ordentligt och få en bra överblick över din utrustning, samtidigt som det också säkrar att din utrustning hålls på plats och att det blir tätt mellan väskan och pulkan. Att få in snö och annat bös där är ju högst onödigt. Och otrevligt. 

  I paketet ingår ju även en sele med vadderade hängslen och lårremmar. Selen har stora justermöjligheter så oavsett kroppsstorlek och längd får du den att sitta bra. Låsningen i midjan är försedd med ett säkerhetsspänne som du snabbt knäpper upp vid kris. Hängslena går att ta bort om du exempelvis bär ryggsäck och inte vill ha något inunder som kan skava. 

  Yttermått: 173x57 cm
  Innermått: 161x51 cm
  Höjd: 12 cm (avser pulkan utan packning)
  Vikt: 3.8 kg (enbart pulkachassi)
 • Egenskaper
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Logga in