Crown3 60 i gruppen Ryggsäckar & väskor / Vandringsryggsäckar / 46-65 liter hos Uthuset (50016r)
Crown3 60
Crown3 60
Crown3 60
Crown3 60
Crown3 60
Crown3 60
Crown3 60
Crown3 60
Crown3 60
Granite Gear

Crown3 60

En funktionell & mångsidig lättviktsryggsäck. 60 liter & 1080 gram. Klarar 15 kg med option på mer.
 
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Granite Gear Crown3 60 är stabil och rejäl i sitt bärsystem men väger ändå endast strax över kilot. En lättviktsryggsäck som du dessutom kan strippa på ytterligare vikt eller förstärka om du vill kunna bära några fler kilo på ryggen. Crown3 60 har många likheter med föregångaren Crown2 (varför överge ett vinnande koncept?) men har nu fått sig en och annan uppdatering och en stabilare ryggplatta, utan att vikten har påverkats särskilt mycket. Tack för det, Granite Gear!

  Crown3 60 är en ryggsäck som är designad med en klassisk thru-hiker i åtanke, alltså någon som vandrar långt & länge. Säcken rymmer 60 liter (plus volymen i alla utanpåliggande fack & fickor så styvt 70 liter) och väger in på 1080 gram. Väljer du att ta med topplocket ut på tur så får du ytterligare 5 liter i packvolym men får addera 75 gram till totalvikten. Crown3 60 funkar alldeles utmärkt utan topplock tack vare den generösa rulltoppen och kryssade kompressionsremmar. Och själva rulltoppen är generös så smidig att rulla ihop och ger utrymme åt extra packning om du skulle behöva. 

  För att vara en lättviktssäck är bärsystemet på Crown3 60 som sagt riktigt rejält och stabilt. Vadderade axelremmar och höftbälte med en hög densitet så de inte tar slut i första taget. Crown3 60 ligger dickt an mot ryggen men ventilationen är ändå riktigt bra tack vare ett gäng med sneda luftkanaler och en meshförsedd panel. Den formgjutna ryggplattan är tillverkad i hålig termoplast som du kan plocka ur för att göra säcken ännu lättare, du spar då ca 170 gram. Tänk då på att stabilisera upp packningen ordentligt inuti säcken. Strippar du även denna kronjuvel på höftbältet så tappar du ytterligare 187 gram. Kanske något att fundera över om du tänker göra en lättare toppbestigning men i övrigt rekommenderar vi starkt att du har kvar både ryggplattan & höftbältet när det är dags för vandring. Lämna i sådana fall hellre topplocket hemma. Ja, den här säcken är verkligen en riktigt sjyst kombo av låg vikt, komfort och slitstyrka. Har du dessutom vid tillfälle behov av att bära några extra kilo kan du köpa till en aluminiumram som träs i ryggplattan. Ramen väger 75 gram men ger dig styvt 4 kilo ytterligare i bärkapacitet. Ryggsäcken klarar då av packlaster upp till 19 kg.

  En riktigt sjyst sak med Granite Gear Crown3 60, som vi kan lova att du inte hittar på så himlans många andra lättviktsryggsäckar, är att höftbältet går att justera om du behöver lite mer/mindre omfång. RE-FIT kallar GG det och höftbältet är justerbart från 66 upp till 107 cm. Själva justeringen är också smidig, bara att trä ur höftbältet och fixera om bältet med kardborrestängning.

  Säcken i sig är ett enda stort toppmatat fack på 60 liter. Generösa sidofickor där du får plats med både vattenflaskor och snacks. Frontfickan i mesh är både bred & djup nog för att rymma både förstärknings- och skalplagg. Eller ett blött tält som du inte vill lägga i säcken. Och de dubbla höftbältesfickor är försedda med dragkedja. Så även topplocket förresten. Givetvis är säcken kompatibel med vätskesystem om du vill vandra med det. Topplocket går dessutom att fästa på axelremmarna och vips så får du smidigt en bröstväska. Önskar du att du hade en midjeväska när du är vid fjällstationen eller kör basläger så går det alldeles utmärkt att kombinera topplocket ihop med midjebältet. 
  Väven i Crown3 60 är en 100 denier Robic High-Tenacity Nylon som är DWR-behandlad. Botten och andra utsatta ställen är förstärkta med en kraftigare dito i 210 denier. Lätt och hyfsat slitstark men tänkt på att inte lägga några vassa prylar direkt mot väven.

  Psst! The Undyed version, om du är sugen på den, består till 98% av ofärgat material och ofärgade vävar. Rejält snygg, tycker vi. Och dessutom reduceras vattenåtgången med 55%. Det är riktigt snyggt!

  Vi har diggat och burit på Granite Gear sen urminnes tider, eller i vilket fall sedan Getouttider. På ett riktigt sjyst sätt tycker vi att GG kombinerar lägre egenvikt med oerhörd komfort och slitstyrka. Och för Crown3 60 gäller det i allra högsta grad! Att den dessutom går att modulera efter dina behov är ju bara ett stort plus. Den mångsidigheten är svår att hitta på någon annan lättviktssäck. Tack för det, Granite Gear!

  Storleksguide/rygglängd: 
  Short: 38-46 cm
  Regular: 46-53.5 cm
  Long: 53.5-61 cm

 • Egenskaper
 • Packvolym cirka: 60 liter
  Bärkapacitet: max 15 kg
  Vikt cirka: Short: 1.04 kg | Regular: 1.08 kg | Long: 1.13 kg
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Tillbehör

Cloud Cover PackFly
Granite Gear
fr. 489 kr

Se fler varor

Air ZippSack
Granite Gear
fr. 259 kr
Storm Cell Pack Fly
Granite Gear
369 kr
Köp!
Info
Air ZippDitty MP 2-pack
289 kr
Scurry 24
Granite Gear
1075 kr
Logga in