Abisko Friluft 2 i gruppen Tält / Kupoltält / 1-2 pers hos Uthuset (53607r)
Abisko Friluft 2
Abisko Friluft 2
Abisko Friluft 2
Abisko Friluft 2
Abisko Friluft 2
Abisko Friluft 2
Fjällräven

Abisko Friluft 2

Rymligt och luftigt kupoltält. 1.9 kg för 1-2 personer.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Ja, en kan inte säga annat än att Fjällräven Abisko Friluft 2 är rätt najs ändå. Ett sjyst och rymligt kupoltält för 1-2 personer. Eller förresten, en takvåning för en person; rymligt för 2. En skojar ju ändå inte bort en takhöjd på 106 cm. Och för att vara Fjällräven skojar en inte bort vikten på 1.9 kg heller. Blink, blink.
  Känns inte alls trångt även när sovpryttlarna är framtagna och ni båda är i innertältet. Ett riktigt trevligt tält både för vandring och paddelturer. Extra trevligt när det väntas finväder för det är möe mesh i innertältet och dessutom går yttertältet att rulla upp helt på absiderna så du får fullt genomblås och även full vy över fjället eller skärgården. Tack vare att det är "inner first" (innertältet sätts upp separat) kan du vid de allra goaste sommarnätterna strunta i att dra över ytterduken. Hej, stjärnhimlen! Det är för övrigt dubbla absider på Abisko Friluft 2, så varsin ingång erbjuds. Gött dä! 

  Abisko Friluft 2 sätts upp snabbt och smidigt. Det är ju som sagt inner first som gäller så när väl stängerna är där är det bara att knäppa på innertältet och sedan lägga över ytterduken. Japp, i ösregn får en vara lite extra snabb men det är inte så att innertältet blir genomblött. Just sayin'. Tältet står för övrigt stadigt även utan stormlinor men ger du dig upp på kalfjället rekommenderar vi alltid att använda stormlinorna. Silikonbelagd polyesterväv är det som gäller i yttertältet, med en rivstyrka på 9 kg. Dessutom har äntligen Fjällräven tagit sitt förnuft till fånga och sett till att golvet har en vattenpelare på 10000 mm. Tack för det!
  Abisko Friluft 2 är ett tresäsongstält så passar bäst för dig som inte brukar tälta vintertid. Det funkar under tidiga vår- & sena höstturer men blir rätt kallt och dragit eftersom det är så mycket mesh i innertältet. Var beredd att förstärka med varmare sovsäck. 

 • Egenskaper
 • Antal sovande: 1-2 pers
  Golvmått innertält: 210x128 cm
  Vikt komplett: 1.9 kg
  Markmått yttertält max (linor & fästen tillkommer): 258x226 cm
  Max innertältshöjd: 106 cm
  Vattenpelare ytterduk: 3000 mm
  Vattenpelare golv: 10000 mm
  Packmått cirka: 16x47 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Tillbehör

Fjällräven Footprint
Fjällräven
fr. 695 kr

Se fler varor

Kånken No.2
Fjällräven
1695 kr
Abisko Friluft 45
Fjällräven
2995 kr
Kajka JR
Fjällräven
1395 kr
Abisko Friluft 35
Fjällräven
2795 kr
Logga in