Logga in
Den 31e mars 14:00 2017 slår vi upp portarna till Uthuset. Det är alltså det vi kallar The Grand Opening.

På lagårdsplanet (för Jocke & svärfar kommer hinna snickra färdigt) hittar du ett gäng med prylar från etablerade och redigt bra varumärken. Absolut inte fullsortiment från samtliga, inte ens från en endaste utav dem, men däremot kräm dä la kräm. Ryggsäckar, sovsäckar, liggunderlag, packpåsar, vandringstavar, knivar, kök etc etc...
Dessutom konfektion från Fjällräven, Haglöfs, Woolpower & Aclima.

Uppe på logen kommer du kunna känna, klämma och även provligga i en hel drös med tält och tältkåtor. En och annan hammock också. 
Dessutom så kommer det under fredag & lördag vara en hop med säljrepresentanter från många utav varumärkena på plats. Med andra ord kommer du definitivt få den hjälp du behöver om du går i köpartankar. Trevligt värre, tycker vi. Och lite utav en himmelsk röra...På lördagen (1e april) kör vi även ett knippe föreläsningar från både välkända och mindre kända friluftsprofiler. Men allt är naggande gott ändå. Å allt kostar gratis (vi är ju ändå i Småland...)

11:00 PCT en tantvandring med det långa extra
April till september 2016 tog sig Tanter på Tur an Pacific Crest Trail. En vandringsled på 430 mil som sträcker sig genom västra USA, från mexikanska gränsen till den kanadensiska diton. Under ca en timma kommer de snacka om sin vandring och visa en hel drös med bilder. En och annan anekdot utlovas också. OCh skratt. Förhoppningsvis.

12:30 Bushcraft & going Lapland
The Way Out-gänget är ett redigt skönt gäng. Och fantastiskt trevliga må vi säga. De brinner för vildmarksliv & bushcraft och i maj drar de till de lappländska skogarna för att bo i en tältkåta i ett år. Om detta projekt i synnerhet och om vildmarksliv/bushcraft i allmänhet kommer de förgylla din tid med i cirkus 60 minuter.

14:00 Coast 2 Coast och Smarter backpacking
I maj 2013 drog Jörgen Johansson (eller "Lättviktsjöjje"/Fjäderlättsjöjje" som vi brukar kalla honom) & Jonas Hållén igång Coast2Coast. En låglandsvandring från Kalmar Slott till Varbergs Fästning. Om Franziska Kaufmann var med då det vet vi inte riktigt men hon är i vilket fall med grabbarna nu. De kommer föga förvånande tjöta lite Coast2Coast och Jörgen kommer även prata prylar. Lätta sådana. För det är han rätt vass på om vi får säga det själva. Han har ju ändå skrivit en å annan bok i ämnet. Han driver dessutom Smarter backpacking. Smart & lätt, alltså!Utöver allt detta kommer du även kunna...

  • köpa fika och/eller enklare förtäring i tältkåtan ute på lagårdsbacken.
  • tälja dig en alldeles egen liten dalahäst och testa friluftsknivar från Morakniv (endast fredag & lördag).
  • vinna lite blandade priser i diverse olika tävlingar.
  • snacka bushcraft & hänga med The Way Out-gänget i och kring deras tältkåta som står uppsatt på lagårdsbacken.
  • göra en himlans massa mer saker eller ta del av en del erbjudande som vi inte hunnit få till ännu.


Grand Opening's öppettider:
Fredag 31e mars 14-19
Lördag 1a april 10-16
Söndag 2a april 10-16

Varmt välkommen till oss på Uthuset, Kyrkallén 60 i Skärstad, Huskvarna.