Finfina varumärken på distribution

För dig som är återförsäljare i friluftsbranschen så är Uthuset stolta distributörer av de amerikanska varumärkena Frost River och Western Mountaineering.
Är du intresserad av att hamna på återförsäljarlistan? Skicka ett mail till jocke@uthuset.nu.I början på 2000-talet så åkte Jocke över till Amerikat på Outdoor Retailer, en megastor mässa för friluftsföretag- & återförsäljare, och träffade där Gary Peterson, säljare på Western Mountaineering. Jocke köpte hem både säckar & konfektion som såldes på Getout.se. Sedan dess har Gary och företaget varit två utav våra favoriter. En lång affärsrelation som har utvecklat sig till en vänskap några outdoorentusiaster emellan. För entusiaster det är precis vad det handlar om när det gäller Western Mountaineering. Entusiaster för dunsovsäckar och dunkläder.
Sedan 1e januari 2017 står vi för distributionen i Sverige. 

Varumärket grundades i början på 1970-talet av Gary Schaezlein och Jeff Jones i San Jose i Kalifornien där faktiskt både kontor och fabrik ligger kvar än idag. Western Mountaineering är ett utav de ledande varumärkena när det gäller dunsovsäckar, både när vi snackar kvalitet på dun och på övrigt material. Och Made in USA, något vi gillar starkt. Lätta men tåliga vävar, med eller utan GWS, boxsydd eller med kanaler, med eller utan värmekrage: allt förpackat i en välsydd produkt som håller högsta kvalitet. 

www.westernmountaineering.com
Sedan hösten 2016 distribuerar vi Frost River i Sverige. Det känns rejält kul! Jocke blev ju kär i dem vid första ögonkastet och det ska verkligen inte förkastas, inte ofta det händer när en har passerat 50-årsstrecket. Dessutom är vi ju rätt nördiga när det kommer till det här med ryggsäckar och är helt övertygade om att bush craft-modet är här för att stanna. 
Här snackar vi alltså handgjorda ryggsäckar och väskor som tål att slitas på. I canvas. I läder.

WOOLRICH presents THE CANOE PACK handcrafted by FROST RIVER from Khushi Films on Vimeo.


Egentligen kan en säga att Frost River startades för över 250 år sedan då trappers, skogshuggare och andra dåtidens hantverkare kom till North Woods i Minnesota. De visste värdet i att ha bra grejer som höll för påfrestningarna i det dagliga arbetet, eller snarare så att det var livsviktigt. Ett hål i väven, en sprucken söm eller en trasig axelrem kunde få oanade konsekvenser. De sydde sina säckar i syfte att de skulle hålla dag ut och dag in, året om, i den hårda och utlämnande miljön i Northern Wilderness som var deras arbetsplats. Punkt slut.

Idag designas & sys samtliga säckar och väskor hos Frost River i Duluth, Minnesota. Ett företag på cirka 40 stycken anställda. I enlighet med det gamla tänket och idén men med en ny tradition. På så sätt är sortimentet tillräckligt brett för att passa var och en utan att kompromissa med kvaliteten och designen. Helt enkelt sjysta, snygga och slitstarka prylar. Made in USA of course.

För att får lite mer feeling: www.frostriver.comLogga in