Virga 2 i gruppen Ryggsäckar & väskor / Vandringsryggsäckar / 46-65 liter hos Uthuset (643373r)
Virga 2
Virga 2
Granite Gear

Virga 2

Ultralätt ryggsäck för dig som maxar på 9 kg. I packvikt alltså. 54 liter & 540 gram.
Storlek: 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Granite Gear Virga 2 är faktiskt riktigt j-dra lätt! Rymmer 54 liter och väger in på 540 gram. Inte så pjåkigt, va!
  Med tanke på att den är helt ramlös så är Virga 2 absolut inte en ryggsäck för dig som precis börjat jaga de där grammen på din packning, det säger vi vänligen men bestämt. Ska du ha nytta av, och samtidigt njuta av, den här ryggsäcken så ska du ha en packning som landar på max 9 kilo. Det är som sagt en ultralätt ryggsäck. Men har du redan jobbat fram en låg basvikt och klarar dig under 9 kilo så kommer Virga 2 bli en vän för livet, oavsett om vi snackar vandring på Gröna Bandet, på PCT eller Via Suecia. 

  Med det sagt så kan vi börja snacka lite om själva ryggsäcken. Virga-säcken har för övrigt funnits med riktigt länge hos GG men from säsongen 2022 så är det några uppdateringar som har gjort ryggsäcken skönare att bära och samtidigt lättare. Det är ju rätt najs! Virga 2 är alltså ramlös så du behöver med andra ord själv fixa till ryggpanelen så att din packning ligger bra mot ryggen och att viktfördelningen blir optimal. Det kan du exempelvis smidigt göra med ett cellplastunderlag, antingen genom att rulla det och stoppa din packning i hålutrymmet i mitten eller vika det så det ligger som en platta mot ryggen. Axelremmarna och höftbältet är tunt vadderade men alldeles tillräckligt för den vikt som säcken ska klara av. Axelremmarna har för övrigt en riktigt sjyst skärning, tillräckligt breda upptill men rejält smala nertill. Smidigt och lätt men ändå skönt. 

  Som på de flesta andra ultralätta ryggsäckarna så är Virga 2 toppmatad och har rulltopp; vädersäkert och viktbesparande. Rulltoppen är för övrigt rejält generös så går att packa rätt högt men ändå kunna stänga säcken ordentligt. Tre rejäla meshfickor finnes på utsidan; en på var sida och en djupare på fronten. Perfekt plats för skalplagg, förstärkningsjacka eller ett blött tält. Kompressionsremmar både på sidorna och på fronten möjliggör en stabil packning men även plats om du behöver spänna något utanpå ryggsäcken.

  Även att egenvikten är låg så är Virga 2 förhållandevis slitstark för här är det Cordura High Tenacity Nylon som gäller; mestadels i 100 denier men i starkare 210 denier på de mest utsatta ställen (orange väv). 

  Granite Gear Virga 2 kommer i tre olika rygglängder så mät gärna din rygglängd innan du väljer storlek på säcken. Din rygglängd avser det lodräta avståndet från C7 (sjunde halskotan) och ner till din höftbenskam. 
  Short: 36-46 cm
  Regular: 46-53 cm
  Long: 53-64 cm
 • Egenskaper
 • Packvolym cirka: Short: 50 liter | Regular: 54 liter | Long: 58 liter
  Bärkapacitet: 9 kg
  Vikt cirka: Short: 0.51 kg | Regular: 0.54 kg | Long: 0.57 kg
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Tillbehör

Air Pocket
Granite Gear
fr. 179 kr
Cloud Cover PackFly
Granite Gear
489 kr
Air ZippSack
Granite Gear
fr. 259 kr

Se fler varor

Blaze 60 Woman
Granite Gear
2995 kr
Air Bags 3-Pack
Granite Gear
fr. 319 kr
Air ZippDitty 2-pack
Granite Gear
fr. 229 kr
Logga in